Momirović obišao radove: "Valjevo do kraja ove godine mora da bude povezano sa auto-putem" FOTO

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović poručio je danas da Valjevo do kraja ove godine mora da bude povezano sa auto-putem "Miloš Veliki".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Tara Radovanovic
Foto: Tanjug, Tara Radovanovic

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izvođačima radova na deonici Iverak–Lajkovac poručio da do kraja ove godine Valjevo mora da bude povezano sa auto-putem "Miloš Veliki", kako bi značajne investicije koje je velikim naporom obezbedio predsednik Aleksandar Vučić u Valjevu bile realizovane.

"Velikim naporom predsednika Republike i celog njegovog kabineta velike investicije dolaze u Valjevo, ali ako mi ne budemo uspeli da Valjevo povežemo sa auto-putem Miloš Veliki, a to je ova saobraćajnica Iverak–Lajkovica, pitanje je da li će biti realizovane ne samo te nego i druge investicije. Zaista moramo da ubrzamo radove", rekao je Momirović tokom obilaska gradilišta buduće brze saobraćajnice.

Dodao je kako je u prošlosti bilo problema sa eksproprijacijom, ali da će taj posao ubrzo biti završen.

"Činjenica je da samo na ovoj deonici postoji 1.400 parcela koje je trebalo eksproprisati, 80 odsto tog posla je završeno i mi više nemamo vremena za čekanje. U narednih sedam dana će biti završeno i ovo što nije urađeno i mislim da do kraja godine možemo da završimo", ocenio je ministar Momirović.

Foto: Tanjug, Tara Radovanovic
Foto: Tanjug, Tara Radovanovic

Naveo je da su poseban problem dva mosta ukupne dužine 3.600 metara koji treba da budu izgrađeni na ovoj deonici.

"Pričali smo sa našim kineskim partnerima da moramo da nagazimo te radove da što pre završimo. Rokovi koji su ugovoreni moraju da budu ubrzani. Mi moramo da ubrzamo ovo, velike investicije dolaze i ako je već predsednik uspeo da dovede te investicije moramo ovo da završimo. Ako od nas zavisi, ne smemo da prokockamo to što imamo", naglasio je Momirović.

Foto: Tanjug, Tara Radovanovic
Foto: Tanjug, Tara Radovanovic

Poručio je izvođačima da je vreme da se krene i sa izgradnjom mostova.

"Dajemo gas, prošao je januar, prošao je februar, sad imamo mogućnost da punom parom otvorimo radove i da zgazimo ovu trasu i otvorimo radove na mostovima", zaključio je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Momirović je obišao gradilište jednog od mostova na deonici brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac i pozajmište kamena koji služi za nasipanje trase gde se gradi ovaj put.

Foto: Tanjug, Tara Radovanovic
Foto: Tanjug, Tara Radovanovic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu