Nove marke Pošte Srbije: Šta simbolizuju? FOTO

Pošta Srbije danas je pustila u opticaj emisiju poštanskih maraka "Digitalizacija".

Izvor: B92/A.R.
Podeli
Foto: Pošta Srbije
Foto: Pošta Srbije

Iz ovog javnog preduzeća saopštili su da time na prigodan i simboličan način obeležavaju ostvareni napredak u razvoju digitalnih tehnologija i digitalizaciji u Srbiji i podržavaju ukupne napore Republike Srbije za ostvarivanjem višestrukih pozitivnih promena u društvenoj organizaciji i kvalitetu života građana koje ona donosi.

"Neki od fenomena digitalizacije – povezivanje sa svim tačkama na planeti i svim ljudima i narodima sveta, digitalne kreativne industrije i nove platforme, kao nove mogućnosti za interakciju i učestvovanje, razvoj zajednice i lični razvoj svakog pojedinca, simbolično su prikazanina poštanskim markama ovog izdanja", pojašnjavaju iz preduzeća.

Foto: Pošta Srbije
Foto: Pošta Srbije

Digitalizacija u Srbiji sprovodi se, kažu, ubrzanim tempom, a prednosti savremenih tehnologija i alata koji proističu iz ovog fenomena, opredeljuju i Poštu Srbije da se u svom poslovanju i viziji budućeg razvoja prioritetno opredeljuje za inovativna tehničko-tehnološka i informatička rešenja, zasnovana na digitalizaciji i zelenim tehnologijama, i najsavremenije digitalne platforme i uređaje, koji će poboljšati pružanje usluga na domaćem i regionalnom tržištu i učiniti ih efikasnijim.

Foto: Pošta Srbije
Foto: Pošta Srbije

"Na Dan Pošte Srbije 7. juna, otpočela je s radom i prva internet-prodavnica u Pošti, e-Filatelija, modernog dizajna i funkcionalnosti, za naručivanje i kupovinu izdanja maraka i filatelističkih proizvoda Pošte Srbije, u zemlji i inostranstvu, na lak, brz i jednostavan način", navode.

Foto: Pošta Srbije
Foto: Pošta Srbije

Za samo nedelju dana zabeleženo je veliko interesovanje.

Foto: Pošta Srbije
Foto: Pošta Srbije

"Prigodno izdanje poštanskih maraka 'Digitalizacija' sadrži dve poštanske marke nominala 30 i 80 dinara, u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana i prigodan žig. Umetnička realizacija izdanja delo je mr Bobana Savića, kreatora maraka i vrednosnica Pošte Srbije, dok je stručnu saradnju obezbedila Univerzitetska biblioteka 'Svetozar Marković'", poručili su iz Pošte Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu