Mali: "Danas isplata nagrada za osvajače olimpijskih medalja"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će Milici Mandić, Tijani Bogdanović, Damiru Mikecu i njihovim trenerima danas biti isplaćene novčane nagrade.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Nagrade će dobiti zbog osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Siniša Mali je istakao da se za osvajanje zlatne medalje dobija 70.000 evra, za osvajanje srebrne 60.000 evra, a za bronzanu medalju 50.000 evra.

"Milici,Tijani i Damiru, kao i njihovim trenerima, danas će biti uplaćene novčane nagrade koje im pripadaju kao osvajačima olimpijskih medalja. Za to je ukupno izdvojeno 360.000 evra", naveo je ministar Mali.

On je podsetio da su novčane nagrade sada izjednačene za ekipne i individualne sportove, i da su znatno uvećane u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju 2016. godine, kada se za zlatnu medalju dobijalo 45.000 evra (40.000 u ekipnom sportu), za srebrnu medalju 40.000 evra (35.000 evra u ekipnom sportu), a za bronzanu 35.000 evra (30.000 evra u ekipnom sportu), saopšteno je iz Ministarstva finansija.

"Želeli smo da povećamo nagrade za osvajače medalje na olimpijskom takmičenju u Tokiju jer i na taj način želimo da im se zahvalimo za sve što su učinili, i što čine za našu zemlju, za to što su nas učinili ponosnima i srećnima i što su najbolji predstavnici Republike Srbije", rekao je ministar Mali.

On je još jednom istakao veličanstveni uspeh Milice Mandić, Tijane Bogdanović i Damira Mikeca na Olimpijskim igrama u Tokiju, dodajući da su oni pružili najbolji primer mlađim generacijama pokazujući im koliko je važno baviti se sportom, trenirati, ne odustajati i boriti se za svoj cilj.

On je istakao i da su u Republici Srbiji znatno povećana izdvajanja za sport, pa su tako rebalansom budžeta iz aprila sredstva Ministarstva omladine i sporta povećana za 28,5%.

Tom prilikom je, rekao je ministar, za Olimpijski komitet Srbije opredeljeno dodatnih 118 miliona dinara, kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za kvalitetne pripreme naših sportista i timova za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ministar je zaključio da će Republika Srbija nastaviti da ulaže u sport, koji je neophodan za razvoj zdravog duha i tela i za negovanje pravih vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu