Rusija ima uslov pod kojim Ankara može dobiti Su-57

Dubai -- Rusija bi mogla da isporuči Turskoj lovce pete generacije Su-57, tek nakon što budu zadovoljene potrebe ruske vojske za ovim avionom.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Epa/YURI KOCHETKOV
Foto: Epa/YURI KOCHETKOV

To je novinarima saopštio je šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev tokom XVI međunarodnog avijaciono-kosmičkog salona u Dubaiju.

"Pitanje moguće isporuke Su-57 Turskoj može biti razmatrano tek, kada budu zadovoljene osnovne potrebe ruske vojske sa lovcima pete generacije", izjavio je Šugajev.

On je naveo i da je Rusija spremna da razgovara o isporukama Turskoj Su-57, ako zvanična Ankara pokaže interesovanje za njih, preneo je Sputnjik.

Informacije da bi Turska mogla da kupi ruske lovce, čule su se nakon posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Moskvi 27. avgusta.

Za vreme posete salonu MAKS-2019, zajedno sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, pokazao je zainteresovanost za borbene avione kompanije "Suhoj".

Nakon toga, Erdogan je izjavio da ne isključuje mogućnost kupovine Su-35 i Su-57, u slučaju da SAD odbiju da isporuče Turskoj F-35.

Foto: Epa
Foto: Epa

strana 1 od 195 idi na stranu