Jedna banka dominira tržištem zlata u godini korone

London -- Džej-Pi Morgan imao je u toku 2020. rekordne prihode od trgovine plemenitim metalima, oko milijardu dolara, i daleko je nadmašio rivale, saznaje Rojters.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/JUSTIN LANE
Foto: Epa/JUSTIN LANE

Jedna banka dominira tržištem zlata

Banka Džej-Pi morgan imala je u toku ove godine rekordne prihode od trgovine plemenitim metalima, oko milijardu dolara, i daleko je nadmašila rivale, saznaje Rojters.

Ta banka bavi se između ostalog trgovinom, čuvanjem i finansiranjem plemenitih metala, a koronavirus je stvorio veliku priliku za investicione banke koje se bave zlatom, srebrom i drugim plemenitim metalima jer je podstakao investitore na kupovinu i poremetio tržišne tokove.

Tim tržištem dominira Džej-Pi Morgan, piše Rojters.

Na prihode te američke banke do sredine novembra otpada najmanje polovina od 1,7 – 2 milijarde dolara koliko konsultantska kuća Makinzi procenjuje da su prihodovale 10 najvećih investicionih banaka ukupno ove godine od plemenitih metala, uglavnom od zlata.

Izvori Rojtersa upoznati sa situacijom na tržištu kažu da bi do kraja godine ta banka mogla imati prihode od čak 1,5 milijardi dolara i ugroziti Goldman Saks kao najveću banku po prihodima.

Džej-Pi Morgan je najveća banka u SAD i jedna od najvećih u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu