100 miliona od vakcina, samo u prvom kvartalu

Samo zarada farmaceutskog sektora kompanije porasla je na 6,20 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Numstocker/Shutterstock
Ilustracija: Numstocker/Shutterstock

Antivakser doo: Zarađuju milione, od vakcine i korone "štite" svojim preparatima

Nude medicinske sestre u zamenu za vakcine

Treba li uvesti prisilne licence za vakcine? Ovo je lista argumenata ZA i PROTIV

Američka kompanija Džonson & Džonson (J&J), čija je vakcina protiv kovida 19 stopirana prošle nedelje radi provere izveštaja o retkim slučajevima krvnih ugrušaka, izvestila je danas da je prodaja te vakcine u prvom kvartalu iznosila 100 miliona dolara.

Kompanija je ranije objavila da će njena vakcina protiv koronavirusa biti dostupna na neprofitnoj osnovi do kraja pandemije, prenosi Rojters.

Ovaj proizvođač sada očekuje profit za celu godinu, na prilagođenoj osnovi, od 9,42 do 9,57 dolara po akciji u odnosu na prethodnu prognozu od 9,40 do 9,60 dolara po akciji, jer je prodaja lekova protiv raka pomogla da kvartalni profit poraste za skoro 7,0 odsto.

Samo zarada farmaceutskog sektora kompanije je porasla na 6,20 milijardi dolara, ili na 2,32 dolara po akciji u prva tri meseca tekuće godine, sa 5,80 milijardi dolara, odnosno 2,17 dolara po akciji godinu dana ranije.

Američki regulatori su prošle nedelje zaustavili upotrebu J&J vakcine protiv kovida kako bi istražili izveštaje o retkim, ali ozbiljnim slučajevima pojave krvnih ugrušaka kod osoba koje su je primile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu