Tražio da bude direktor Epla - dobio psovku i spuštanje slušalice?

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask navodno je tražio da postane izvršni direktor Epla u telefonskom razgovoru 2016. sa sadašnjim šefom te kompanije Timom Kukom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA, JUSTIN LANE
Foto: EPA, JUSTIN LANE

Ovaj podatak našao se u predstojećoj knjizi o Tesli. Priča, koju je podelio Los Anđeles tajms, dolazi iz knjige "Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century" čiji autor je Tim Higins, novinar Vol strit džurnala.

Kako se nadovi u knjizi, Kuk je predložio Masku da Epl kupi Teslu, a Mask je na to rekao da želi da postane izvršni direktor. Kuk je navodno bio saglasan s tim, ali je Mask pojasnio da želi da bude izvršni direktor Epla.

"Prema priči bivšeg pomoćnika koji je čuo (Maskovo) prepričavanje dijaloga“, Kuk je poručio "J*bi se" pre nego što je spustio slušalicu, prenosi portal The Verge.

Mask se predomislio

Ipak, i Mask i Eple su demantovali ovo - štaviše, saopšeno je da Kuk i Mask nikada nisu razgovarali.

Mask je u nedavnom tvitu napisao: "Kuk i ja nikada nismo razgovarali niti pisali jedno drugom“.

Uz to, Epl je podsetio na primedbe koje je Kuk dao tokom intervjua za Njujork tajms, gde je porekao da je ikada razgovarao sa Ilonom.

"Znate, nikada nisam razgovarao sa Ilonom, iako gajim veliko divljenje i poštovanje prema kompaniji koju je izgradio", izjavio je Kuk.

Neki već sumnjaju u projekat: Mask bi da "pokrije" sve sem Severnog i Južnog pola

Mask čak kaže da je veliki deo pomenute knjige zapravo lažan: "Higins je uspeo da svoju knjigu učini lažnom i dosadnom", naveo je Mask u jednom drugom tvitu.

Sam Higins nije odgovorio na zahtev za komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 97 idi na stranu