1. U odnosu Srpskog naroda prema ovom čovjeku se vidi sva glupost i tragedija tog naroda. Jedini čovjek a političar koga je Srbija imala u ovom vijeku. Porediti njega sa lopužama i izdajnicima koji su vodili ovu državu poslednjih 20 godina je sramota. Koštunica je bio jedan od rijetkih Srpskih intelektualaca koji se pobunio i 1974. Zamjeram mu jedino što nije imao hrabrosti da počisti šljam koji je vladao sa njim.
  (Nbc, 22. septembar 2019 17:32)

  # Link komentara

 2. Kako da ne . , jedino šta si uspio- jeste da organizuješ demonstracije uz paljenje stranih ambasada ...
   (bh, 21. septembar 2019 22:27)

  # Link komentara

 3. Odsutnost svake prisutnosti. Eto to si ti u jednoj rečenici.
  (Kinšasa, 21. septembar 2019 09:47)

  Ha, ha, ha, kralju! :)
  U sred srede! Bravo!
   (Smuleco, 21. septembar 2019 19:41)

  # Link komentara

 4. Jel rekao neko Koštunici šta se danas dešava u Hongkongu?
   (Bane, 21. septembar 2019 19:10)

  # Link komentara

 5. Како сам ја стекао утисак, Коштуници су руке везали ДС и Тадић, а потом и СПС/СНС, које је Тадић рехабилитовао и који су притисли Коштуницу да буде, као и они, безидејни патријота каквим га махом знамо (исту матрицу данас, уместо њега, обнављају Милош Јовановић и братија). Мислим да је Коштуница био добромислећи, па и способан државник, али није могао сам против удружене клике Милошевићевих и жутих. Треба у тој малој бари пуној крокодила умети пливати, и утолико често бити нечастан и дволичан, какви су били Тадић или Ђинђић. Ја гарантујем да је, конкретно, Ђинђић далеко одговорнији за одсуство лустрације од Коштунице.
  (Никола87, 21. septembar 2019 18:29)

  # Link komentara

 6. pa nije losa ideja. autonomija slicna 1974. onda dodje jedan milosevic i to ukine. izbije rat. onda se vraca. kasnije neko opet ukine. malo rata. onda....
   (Alan Ford sa Kosova, 21. septembar 2019 16:23)

  # Link komentara

 7. Prodavac magle! Bolje da uživa u penzionerskim danima i da se što manje eksponira. Da ne govorim o tome da ga niko nije dirao po pitanju paljenja američke i nemačke ambasade a trebao je jer je bio na čelu Vlade RS kad s to zbilo. Da ne govorim o tome što je usporavao evrointegracije besmislicom da Srbija hoće u EU ali po svojim pravilima. Podugačak je spisak njegovih "dela".
  (komnen barjaktar, 21. septembar 2019 15:46)

  # Link komentara

 8. Spasi Srbiju iz luuudniiceeee Kooostuuuniiceeee, Kooostuuuniiiceeee!!!
  (Milos, 21. septembar 2019 15:36)

  # Link komentara

 9. To da se živelo bolje u njegovo vreme je isključivo posledica Djindjiceve politike i otvaranje zemlje prema svetu.Kralo se u svačije vreme i tada kod njega kao i sada
  (Oberyn, 21. septembar 2019 15:36)

  # Link komentara

 10. Drug Ostoja
  Evo da podsetim tebe i ostale:
  Za vreme Kostunice:
  Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
  Pohapsena duvanska mafija
  Carinska mafija
  Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita
  (Kiza, 21. septembar 2019 15:07)

  Nije sprovedena lustracija ! Nisu otpecaceni dokumenti ! OStao trulez iz prethodne garniture,koji je i dan danas tu.. Ta sitna hapsenja likova koji su smetali vlasti su presmesna.. Ponavljam : 100 godina najmanje nismo imali normalnu vlast,a ti zivi u iluziciji.
  (Drug Ostoja, 21. septembar 2019 15:33)

  # Link komentara

 11. Drug Ostoja
  Evo da podsetim tebe i ostale:
  Za vreme Kostunice:
  Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
  Pohapsena duvanska mafija
  Carinska mafija
  Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita
  (Kiza, 21. septembar 2019 15:07)

  # Link komentara

 12. Jedini politicar koga svi u srbiji i dan danas mogu i smeju da pogledaju u oci.
  Kada samo pogledam sve one koji su mu se smejali, rugali, od njega pravili mister Bina, vezivali ga za sve i svasta, na celu sa Cedom Jovanovicem, Čankom, Zoranom Zivkovicem, Bebom Popovicem i ostalim likovima koji nikad nisu odgovarili nizasta, ja Kostunicu volim jos vise iako nikad nisam glasao za njega.
  Covek je zeleo da zakon bude iznad svih i svakoga, da legalizam bude standard i forma nase drzave, svi su mu se smejali.
   (Branislav B. Stojanovic, 21. septembar 2019 15:03)

  # Link komentara

 13. Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.
  (seljadin, 21. septembar 2019 14:11)

  >>>

  Ма немој? Значи ни Немачка није капитулирала 1918, пошто савезници нису заузели сваки град у Немачкој, него само Сарску област?
  (А. Петров, 21. septembar 2019 15:00)

  # Link komentara

 14. Resenje je imao a nije resio nista...
  (Mujo11, 21. septembar 2019 14:53)

  # Link komentara

 15. Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
  Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.
  (Branimir, 21. septembar 2019 14:07)
  ---
  Pa evo Branimire, i ja sam pošten, štedim, poštujemo zakone, ali nemam para. Jel mi zbog toga treba dati da upravljam bankom?
  Čovek je možda i prepošten (njegova stranka siogurno nije), ali nije sposoban ni za kakvu funkciju. Iz razloga koje ste naveli gore su ga i gurnuli u prvi plan, samo je tada on pomislio da je sam dobio izbore.
  (Dragan Jočić, 21. septembar 2019 14:47)

  # Link komentara

 16. Vidim da ovde komentarisu samo prilicno mladi, koji izgleda znaju samo sta se desilo 1999. E pa dragi moji sve je pocelo i pre otvaranja Kuce cveca, pitajte starije kad su pocele prve demonstracije na KiM,, pitajte sta znaci BUS, pa sta se desilo u kasarni u Paracinu. E na svemu tome je drzavni apartcik dojahao i bankar preko bare, rekao Niko ne sme da vas bije i od onda nas svi samo tamburaju i sve je otislo gde je otislo, tj u propast.
  (Prohujalo sa vihorom, 21. septembar 2019 14:45)

  # Link komentara

 17. Tacno je da Kostunica nije ima hrabrosti mnoge stvari da uradi kada je dosao na vlast, smatrajuci da je to tada bilo preuranjeno. Ali je takodje cinjenica da je on bio jedini u stanju da 2000. pobedi Milosevica, sto je i Djindjic kao pragmatican politicar podrzao svojim predlogom da bude zajedicki kandidat DOS-a, i svojim aktivnim ucescem u kampanji. Steta sto je Avramovic preminuo nesto pre 2000. jer su on i Zoran ujedinili opoziciju i Avramovic je trebao da bude zajednicki kandidat opozicije jer je imao podrsku za pobedu nad Milosevicem. I kada je bio slabijeg zdravlja i svestan da ne moze dalje izrazavao je Djindjicu skepsu povodom Kostunicine kandidature. Ali drugog izbora nije bilo. Mislim da bi kombinacija Avramovic-Djindjic uradila dosta dobrog za zemlju, ali nije se dalo, steta, mozda je to bila poslednja sansa za neki ozbiljniji oporavak i razvoj.
   (Demar Derosan, 21. septembar 2019 14:44)

  # Link komentara

 18. Trebala mu je decenija da ovo izjavi. Funkcioniše kao Internet Explorer.
  (woah, 21. septembar 2019 14:21)

  # Link komentara

 19. U Kini i u Hong Kongu živi isti narod, tako da nije isto(Proka, 21. septembar 2019 13:39)Jeste to nekada bio isti narod, ali je decenijama bio podeljen i mržnja je velika. To pokazuju i višemesečne demonstracije na kojima učestvuju stotine hiljada građana Hongkonga. Naravno kao i Albanci 80-ih oni traže veće slobode i prava. Samo za razliku od kosovskih Albanaca Hongkong je na neuporedivo višem civilizacijskom i tehnološkom nivou.
   (V. B, 21. septembar 2019 14:20)

  # Link komentara

 20. Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.
  (seljadin, 21. septembar 2019 14:11)

  # Link komentara

 21. Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
  Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.
  (Branimir, 21. septembar 2019 14:07)

  # Link komentara

 22. Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
  Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.
  (Boban)

  A onda im je Milosevic servirao na tacni "legitimitet" sa svojom politikom od 1986 pa nadalje sve do bombardovanja ....sa istim "izvodjacima radova" i "projektantima" iz 90tih. Sada bojim se nama povratka na pre-Milosevica kada su neke variante kao alternativa nasilju i opresiji mozda postojale
  (BUMERANG, 21. septembar 2019 14:00)

  # Link komentara

 23. najbolji politicar koga je Srbija ikada imala
   (zvonko, 21. septembar 2019 13:59)

  # Link komentara

 24. Štetočina koja je zaštitila udbaški režim i ratne zločince i udaljila nas od EU za 20 godina (sa svim posledicama).
  Doduše komunizam i korupcija su tako jako ukorenjeni kod nas, da se pitam i da je hteo, dal bi nešto uradio bolje.
  (crvenilo, 21. septembar 2019 13:55)

  # Link komentara

 25. Na žalost Kosovo i Metohiju možemo vratiti jedino ratnom varijantom, a to bi značilo totalnu propast Srbije.
   (darko, 21. septembar 2019 13:51)

  # Link komentara

 26. "da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista"

  Da se Srbija ne pita bas nista ne bismo bili u pregovorima i nakon priznanja Kosova niti bi nas toliko pritiskali da ih priznamo. Srbija nema vlast nad teritorijom ali ipak jeste neki faktor jer da nije Kosovske vlasti bi pregovarale s Nemackom i Amerikom oko integrisanja u medjunarodne zajednice a ne bi se godinama natezali sa Beogradom. Kapitulirala je i Austrougarska i izgubila teritorije ali je medjunarodna zajednica jasno stala iza novih granica i to su priznale i druge zemlje a i zemlja gubitnik tih istih teritorija. Srbiji je Kosovo uzeto na silu a ono sto je najvece ponizenje jeste sto ga nismo izgubili u obracunu sa kosovskim ili albanskim vojskama nego zbog agresije NATOa koji je bombardovao po celoj Srbiji posle cega ne samo da ne mozemo da vratimo Kosovo nego ni da izgradimo i uredimo ostatak Srbije. Nama je treci oteo da bi dao drugom tako da je Srbija danas kao dete kojem je slabiji hteo da otme igracku pa posto nije uspeo pozvao starijeg brata da ga isprebija a sada od nas traze da priznamo kako igracka nije ni bila nasa. Postoje valjda neki principi i postovanje predaka koji su polozili zivote na tom Kosovu kroz celu nasu istoriju, da bismo im dada dali potpis o priznaju tek tako a da nam se zauzvrat ne da ama bas nista, a pola sveta ih nije priznalo a veliko je pitanje i da li bi ih priznali sve da ih prizna i Srbija.
  (Biba, 21. septembar 2019 13:48)

  # Link komentara

 27. Da bi opstala Jugoslavija svi njeni zagovornici koji su bili na vlasti su se trudili da što više osakate i smanje Srbiju i broj Srba u toj Jugoslaviji. Razlog je što su svi drugi navodno bili frustrirani veličinom Srbije i što su se osećali potčinjeni i nedovoljno uticajni na pocitička zbivanja u toj tvorevini. Ja sam siguran da bi i danas svaki Jugosloven iz redova srpskog naroda pristao da se Srbi svedu na 3-3.5 miliona stanovnika samo da bi YU uspostavljena ponovo. Kako stvari teku, na dobrom smo putu da im ispunimo planove.
  (Kole, 21. septembar 2019 13:46)

  # Link komentara

 28. To sto neki pišu da smo super živeli pod Kostunicom jeste tačno , ali ne njegovom zaslugom nego zaslugom Djindjica koji je nešto napravio pre njega. Političke posledice ili lagan život protezu se dugi niz godina, posle nekog ko je vladao. To se svuda zna, samo Srbi sa pilecim mozgovima ne znaju i zaboravljaju brzo. Tako smo zaboravili i I svetski rat i Ii i Jasenovac, a kamoli 90 sete. Ne znamo ni juče šta je bilo. U ostalom Tito je umro 80 te godine, dovukli smo se do 90 tih sa boljim životom uz pomoć njegovog zaduživanja.
  Prošle nedelje je bila informacija da silne milione vraćamo od Tita.
  Samo hoću da kažem Koštunica je bio nesposoban političar i sto neko napisa pre mene, trebao je da raskrsti sa Milosevicevim i ostalima, ali nije imao petlju. A sto se tiče Albanaca, oni politiku kroje 100 godina u napred, korak po korak
  Pozdrav
  (Bojan011, 21. septembar 2019 13:46)

  # Link komentara

 29. Зашто да се борим за то Косово? Не занима ме, никада тамо нисам ни био, шта ја имам од Косова...рече либерал.

  Нисам ни ја никада био у твом стану па стојим испред и трудим се, браним твоје право, твоју имовину, дедовину, твоју тапију да ти не упадну алави извршитељи зато што три године ниси платио инфостан па због 3000 евра хоће да ти отму имовину вредну 200.000. Зато што ми је стало да се зна шта је право и правда, да се зна шта је чије и са чиме се може трговати и отимати а чиме не јер је некоме зинула гузица и жели само да се окористи на твоју, моју, нечију штету. Имам и подрум у који НИКАДА нисам ушао али не дозвољавам да се у њега неко бесправно усели и да за пет година каже ТО ЈЕ МОЈЕ. Није буразеру. ТО ЈЕ МОЈЕ!!!! И док се ја не сложим да ти га дам, подрум припада МЕНИ без обзира да ли уопште и знам где се налази!

  Тачка!
  (Никола, 21. septembar 2019 13:44)

  # Link komentara

 30. Danas Albanci na Kosovu imaju nezavisnost i podršku najmoćnijih zemalja sveta.Nema razloga da pristanu na bilo šta manje od pune nezavisnosti.Cilj im je da ih mi priznamo u postojećim granicama.
  (Dule, 21. septembar 2019 13:43)

  # Link komentara

 31. Pametan a posten!!!Spasi Srbiju Vojislave
  .
  (Novica, 21. septembar 2019 13:41)

  # Link komentara

 32. Ne možeš nekome ponuditi manje od onoga što ima a da to prihvata. Kosovo još u pregovorima u Beč u godinama 2005 - 2007 bilo potpuno odvojeno od Srbije i praktično uživalo svojevrsnu nezavisnost od Srbije.

  U 2008 proglašena nezavisnost i prihvaćena od velikog broja država a što je NAJVAZNIJE - od TRI stalnih člnaica Saveta Bezbednosti UN koje imaju PRAVO VETA.

  Te tri stalne članice SB UN neće dozvoliti da se Kosovu radi bilo šta i tako će biti u nedogled.

  Dakle, Kosovu se ne može apsolutno nametnuti neko rešenje bilo sada bilo posle 20, 50 ili 100 godina.

  Sve u svemu, kosovsku nezavisnost jednostavno je nemoguće vratiti nazad.
  (da ne bude zablude, 21. septembar 2019 13:40)

  # Link komentara

 33. U Kini i u Hong Kongu živi isti narod, tako da nije isto
  (Proka, 21. septembar 2019 13:39)

  # Link komentara

 34. Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

  Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

  1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
  1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

  Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.
  (Ostin A, 21. septembar 2019 11:26)

  Bio je na vlasti u manjinskoj vladi.
   (pa ja, 21. septembar 2019 13:30)

  # Link komentara

 35. dali je moguce da u ovoj drzavi ljudi nisu svesni da je srbija kapitulirala 99te i da je kosovo otislo i da se jedino i iskljucivo ratom moze vratiti u politicko, bezbedonosno i ekonomsko okrilje srbije!? dokle ce narod zaglupljivati razni doktori nauka sa ovakvim izjavama? status hongkonga je srbija mogla kosovu dati negde 1998... danas je nemogce jer druga strana ima vise.
  da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista... srbija jedino sto moze da cini je ovo sto radi - a, to je, da otezava svakodnevnicu malim gradjanima sa obe strane teritorija.
  (salemm, 21. septembar 2019 13:27)

  # Link komentara

 36. Ko uvek sme da vas pogleda u oči?

  Ko govori u ime svih nas?
   (Dux83, 21. septembar 2019 13:18)

  # Link komentara

 37. Za sve sto je DOS trebao i morao da uradi, a nije smeo ili nije hteo odgovoran je Kostunica, stopirao je svaku akciju koja bi nam danas dosta znacila, neposredno je odgovoran za to gde smo danas, maksimalno je usporavao, otezao,prolongirao, i zamajavao za stvari koje su morale biti odradjene pre ili kasnije a odradjivane su 10-20godina kasnije, sto se danas sve lepo vidi,i tako dok se on dogovori sam sa sobom, prodje nam mladost, a toliko smo se radovali demokratskoj promeni u drustvu.Tako da bolje da nista ne govori, gospodin i nije za politicara, a cudom narod toliko voli da ga...ostatak price znate.
  (Paola, 21. septembar 2019 13:15)

  # Link komentara

 38. Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
  Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.
   (Boban, 21. septembar 2019 13:14)

  # Link komentara

 39. Buk Drašković bi bio najbolji I on bi mogao da Srbiji povrati ugled u svetu kao premier I kao pedsednik.
  (London 94, 21. septembar 2019 12:32)
  Aha. Pokazao se kad je imao prilike. Zanimala ga je samo samoreklama, i bogaćenje hercegovačke ekipe koju je doveo. Isto sada radi Vučić, samo na državnom nivou.
  (Bokan, 21. septembar 2019 13:03)

  # Link komentara

 40. Aha, a oni bi se složili. Gde živi ovaj? 2 miliona ljudi neće da im ja i meni slični - dakle Srbi - odredjuju. I to je to. Gotova priča.
   (Dragoljub, 21. septembar 2019 12:57)

  # Link komentara

 41. Da samo sto u Hongkongu zive 93% etnickih kineza a na KiM su 93% etnicki Albanci koji su veoma neprijateljski raspolozeni prema Srbiji i sve sto je Srpsko,tako da svaki pokusaj o bilo kakvom dogovoru je osudjen na propast pa i cuveni Kostunicin dr vojislava vise od autonomije manje od nezavisnosti ha ha ha ha
   (Mikloš Salamander, 21. septembar 2019 12:52)

  # Link komentara

 42. Buk Drašković bi bio najbolji I on bi mogao da Srbiji povrati ugled u svetu kao premier I kao pedsednik.
  (London 94, 21. septembar 2019 12:32)

  # Link komentara

 43. Nista nije kasno. Neka izadje na sledece izbore sa tom svojom idejom.
   (mito, 21. septembar 2019 12:23)

  # Link komentara

 44. U njegovo vreme za 55 dinara kupi se jedan americki dolar, pa vi vidite. Sve ostalo je prazna prica.
   (milence, 21. septembar 2019 12:14)

  # Link komentara

 45. Gledajuci u nazad od 2000 na ovamo , jedino smo poceli da licimo na drzavu za vreme Kostunice ... bar je vreme pokazalo tako ... posle njega samo sunovrat i ako nisam glasao za njega imao sam simpatije ... medjutim i danas ne bi bio njegov povratak los na politicku scenu srbije !
  (Jugoslav, 21. septembar 2019 12:03)

  # Link komentara

 46. Svi mi imamo plan za Kosovo...evo na primer Seselj bi sve Albance preko Prokletija...ali nemamo plan koji bi Albanci prihvatili niti nacina da ih nateramo da silom prihvate. To sto je Kostunica nudio Albanci su imali do 89te a u trenutku kad je nudio imali su znatno vise pa dal' je iko normalan mislio da ce da prihvate.
   (Dr Ifter, 21. septembar 2019 11:51)

  # Link komentara

 47. da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
  A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!
  (HONGKOS, 21. septembar 2019 10:39) # Link komentara

  A sta su Albanci radili Srbima i ostalima krajem 90tih, pa se opet ocekuje od Srba da zive na Kosovu i doprinose "mulitkulturalnosti"? Zanimljivo kako se od Srba vecito ocekuje da se uklope u tudje drzave i da "teze pomirenju" dok svi ostali mogu da rade sta hoce.
  (uhbaš, 21. septembar 2019 11:49)

  # Link komentara

 48. Dakle postoji još jedan Srbin osim Dobrice Ćosića, Đinđića i Vučića koji je ponudio rešenje za Kosovo.
   (LjubaJo, 21. septembar 2019 11:46)

  # Link komentara

 49. posle bitke svi generali pametni .
   (Note 9 @, 21. septembar 2019 11:29)

  # Link komentara

 50. Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

  Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

  1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
  1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

  Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.
  (Ostin A, 21. septembar 2019 11:26)

  # Link komentara

 51. I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

  I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
  Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sale, 21. septembar 2019 09:17)
  To sto nista nema i sto nista vervatno nije ukrao,ne znaci da je bio dobar. Mozda nije lopov,ali je definitivno bio nesposoban,tako da je bio samim tim i stetan ! Kad je vodja nesposoban drzava i njeni gradjani ispastaju. Nije nikoga uhapsio,nije sproveo lustraciju,nije otvorio tajna dokumenta,samo je pricao prazne price.. Recimo,on je bleda verzija ovih danas politicara u smislu korupcije,kradje itd. Niko na nasoj politickoj sceni u poslednjih 100 godina nije valjao,to utuvite u glavu,jer vas svake izbore preveslaju,pa glasate za iste likove i opet se zaglavimo na 10 godina.
  (Drug Ostoja, 21. septembar 2019 11:22)

  # Link komentara

 52. Nažalost,Koštunica je bio jedini normalan predsednik,vreme je pokazalo svoje.
  (Милутин, 21. septembar 2019 11:19)

  # Link komentara

 53. Jedini posten politicar u Srbiji ikada. Na zalost posteni nikada ne mogu da opstanu na vlasti od lopova koji ih okruzuju.
   (DEX, 21. septembar 2019 11:17)

  # Link komentara

 54. Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!
  (Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

  Nije istina, referendum u CG nema veze sa otcjepljenjem Kosova. Srbija je naslijedila sva medjunarodna prava od SRJ i to pitanje prelaska sa SRJ na Srbiju nikada nije sporno bilo i niko nije osporio rezoluciju 1244 radi toga.
   (kad, 21. septembar 2019 10:51)

  # Link komentara

 55. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi.
  (Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

  Ko god je čitao rezoluciju 1244 zna da nije tako. U toj rezoluciji, kada dođe vreme o STATUSU Kosova, piše SAMO na osnovu Sporazuma iz Rambujea (član 11 rezolucije, stavka e.). Dakle, sporazum kojeg Srbija ODBILA.

  Prema tom sporazumu STATUS Kosova se rešava na OSNOVU VOLJE naroda na Kosovo.

  Drugim rečima, ako po rezoluciji 1244 STATUS Kosova se rešava na osnovu Sporazuma iz Rambujea onda to znači prema VOLJI naroda na Kosovo.
  (realnost, 21. septembar 2019 10:44)

  # Link komentara

 56. da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
  A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!
  (HONGKOS, 21. septembar 2019 10:39)

  # Link komentara

 57. Tek ce za 200 god ako budemo postojali kao nacija ( mozda nas ostane 2,5 miliona u Srbiji , od toga u Bgu milion) pisati u udzbenicima da smo zbog Slobodana Milosevica izgubili Kosovo.
   (Dragan RS, 21. septembar 2019 10:38)

  # Link komentara

 58. Koliko se ja sećam tvoje jedino rešenje je bilo organizovanje mitinga "kosovo za patike" kada si na bini bio sa radikalima a vaši sledbenici obijali izloge i palili ambasade. Mnogi od njih su sada na vlasti. Ovi sa bine su na najvažnijim funkcijama a mnogi od sledbenika su ili ministri, direktori ili nešto slično...
  (Royal, 21. septembar 2019 10:37)

  # Link komentara

 59. Imali su i Albanci, i njihovo rešenje se ostvarilo.
   (Vasko de Gama, 21. septembar 2019 10:16)

  # Link komentara

 60. Pametno.
   (milorad, 21. septembar 2019 10:10)

  # Link komentara

 61. Standard je bio najbolji, plate najvece upravo za vreme Kostunice. Nije on nista posebno radio, jednostavno samo nije krao kao svi ostali.
  (Straight Outta München, 21. septembar 2019 10:05)

  # Link komentara

 62. Čovek je doktor nauka, nije političar nikad ni bio. Došao na vlast jer opozicija nije imala čoveka od integriteta nego sitne prevarant i kriminalce sa sumnivom prošlošću pa je on zaista jedini likom i delom mogao da slomi Miloševića. Posle nikad nije imao nijednu aferu u kojoj bi se obogatio. On je profesor prava kao i njegova pokojna supruga. Na žalost posle su došli svi ostali koji su toliko očajni i odvratni da im se i ime pominje a pogotovo da oni smeju uzimati u usta ime ovog čoveka.
   (kapetan Mickey, 21. septembar 2019 10:03)

  # Link komentara

 63. Ovaj nas zaj...va??!!
  DB poslusnik, sad je isplivao izneke rupe najverovatnije po nalogu svevisnjeg da skine opoziciji neki glas.
   (ANALiticar, 21. septembar 2019 09:54)

  # Link komentara

 64. Definitivno najposteniji politicar, patriota pre svega... zato su ga prijatelji sa zapada i domaci politicari svi redom lopovi i nistaci sklonili. Potpuno se slazem sa jednim od komentara ovde- I danas moze da vas pogkeda u oci.
  (goran, 21. septembar 2019 09:53)

  # Link komentara

 65. @miki mali

  Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!
  (Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

  # Link komentara

 66. Svi generali posle bitke,a dok je bio na vlasti bio je jedno veliko nista.. Odbio da izvrsi lustraciju,a pod izgovorom da nema revansizma. Zato nam je i ostalo trulo pravosudje,policija itd. Ostali Slobini ljudi,koji su nastavili gde su stali..
  (Drug Ostoja, 21. septembar 2019 09:51)

  # Link komentara

 67. Odsutnost svake prisutnosti. Eto to si ti u jednoj rečenici.
   (Kinšasa, 21. septembar 2019 09:47)

  # Link komentara

 68. Pravo naroda na samoopredeljenje spominje se dva puta u povelji o kojoj govori Koštunica, pa ne znam kako ona ide u prilog Srbiji, posebno nakon Ahtisarijeve argumentacije i mišljenja Međunarodnog suda pravde.

  A Hong Kong, prema sporazumu između Kine i V. Britanije, gubi autonomiju 2047. g. iako, kako vidimo, Peking namerava da skrati taj rok.

  I sad bi Srbija trebala dati "hongkonšku" autonomiju (koji ima carine prema Kini, posebnu valutu, zakone...) Kosovu, iako je Kosovu ukinula drugi tip autonomije 1989. g., pretvarati se da se 90-ih ništa nije dogodilo i očekivati pristanak Albanaca? Takav je scenario - naučna fantastika.
  (Αρτεμισία, 21. septembar 2019 09:45)

  # Link komentara

 69. Ово јесте најближе компромису, јер који би компромис био за нас ако би КиМ било признато са столицом у УН, како би то умирило Србе на дужи период. На крају крајева Албанци су узели наше а не ми њихово, то што живе тамо не значи да је њихово.
  (Данијел, 21. septembar 2019 09:43)

  # Link komentara

 70. Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas.
  (Boki, 21. septembar 2019 08:59)

  Kao prvo, šta je on mogao sam da uradi, evo već 6-7 godina na svakim izborima i na svim nivoima birate Slobine relikvije s čak dvotrećinskom većinom, ko da ste za Vučića i Dačića prvi put čuli 2012. godine.
  A drugo, ova "bivša vlast" kakva god da je bila je po svakom parametru nemjerljivo bolja od ove.
  BDP po stanovniku 2000. je bio 870 dolara a 2008. 6700 dolara, 2000. dinar je bio bezvrijedan a danas je njihovom aslugom relativno stabilan, a državni dug je danas uvećan za 14 milijardi dolara, plus ovo šta predstavljaju kao investicije i zbrajaju u BDP, ovi "bivši" su napravili takvu ekonomsku revoluciju i renesansu da su zaslužili Nobela za ekonomiju.
  Aovaj je velikim dijelom dobio izbore jer su "žuti" zatvarali nerentabilne firme koje su proizvodile samo dugove, pa ovi to rade još intenzivnije, svaki dan barem neki "gigant" ode na doboš i rasprodaje nekretnine i imovinu, sitno se objavljuju o tome vijesti i brzo nestaju, a onda kad neki "investitor" uz državno sponzorstvo najavi neku fabriku onda to bude senzacija o kojoj se danima piše, a ajde malo izguglajte koji je procenat Vučićevih realizovanih obećanja.
  (Niks feršten, 21. septembar 2019 09:42)

  # Link komentara

 71. "Što ga nisi onda predložio nego si terao inat celom svetu i naciji.
  (miki mali, 21. septembar 2019 09:03)"

  Zašto ga nije predložio? Naravno da ga je predložio i to je bio zvaničan predlog Republike Srbije, koji je Vlada zastupala na pregovorima o statusu, koji su propali, jer Albanci i zapadne zemlje nisu hteli da ga prihvate. Da te informišem, suština tog predloga je bila više od autonomije, a manje od nezavisnosti za AP KiM.
   (Muškarac38, 21. septembar 2019 09:38)

  # Link komentara

 72. pazi ovoga sad
   (gile, 21. septembar 2019 09:38)

  # Link komentara

 73. Zar ne govori Marko Djuric da albanci na KiM mogu dobiti samo siroku autonomiju.Nemamo mi pileci mozak da zaboravimo sve za 7 dana.
   (Zoki, 21. septembar 2019 09:30)

  # Link komentara

 74. I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

  I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
  Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.
   (sale, 21. septembar 2019 09:17)

  # Link komentara

 75. Honkong je danas dobio sasma drugu sliku nego što je bilo još za vreme Koštunice pa nema neke osnove za poređenje ili za primer rešenja da ne govorimo da to Albanci nikada ne bi prihvatili.
  (Milan, 21. septembar 2019 09:15)

  # Link komentara

 76. Oooo... Dobro jutroooo::: Pa sto neuradi nesto kad si im'o priliku???!!!
  (ha!, 21. septembar 2019 09:09)

  # Link komentara

 77. Vojislav "Nisam obavesten" Kostunica
   (koča, 21. septembar 2019 09:04)

  # Link komentara

 78. Sto ga nisi onda predložio nego si terao inat celom svetu i naciji.
   (miki mali, 21. septembar 2019 09:03)

  # Link komentara

 79. Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas. Nije on jedini krivac naravno, mislim da covek nije imao lose namere ali nije bio dorastao u toj situaciji. Toliku energiju naroda i i tolika volja da se krene u buducnost je bacena nepovratno. Nema vise toga niti ce ikad biti.
  A sto se tice plana za Kosovo je prica za domacu javnost, i to je prokockano i prodano za vreme Miloseviceve vladavine kao i Krajina bez ispaljenog metka, zlocinac kakvog nema za srpski narod. Tu Kostunica ni niko posle njega nemoze nista, nazalost.
  (Boki, 21. septembar 2019 08:59)

  # Link komentara

 80. Da li znate jos nekog politicara da se poput njega penzionisao? Bas razmisljam, uglavnom sisaju krv do smrti
   (pera, 21. septembar 2019 08:59)

  # Link komentara