Objavljeni rezultati u Sjenici

Sjenica, Beograd -- Nakon ponovljenih izbora u Sjenici, rezultati pokazuju da će "Bošnjačka lista za Evropski Sandžak" imati 14, a koalicija "Za Evropsku Sjenicu" 12 odbornika.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

Od upisanih 26.024 birača glasalo je 12.865. "Bošnjačka lista za Evropski Sandžak" imaće 14 odbornika, koalicija ,"Za Evropsku Sjenicu" Rasim Ljajić 12, po tri odbornika dobili su Evropski pokret Sandžaka, Demokratska stranka Srbije i Jedinstvena lista.

Po dva odbornička mesta u lokalnom parlamentu imaće grupe građana "Dosta je" i "Liga za Sjenicu".

Zbog većeg broja nepravilnosti tokom izbora 11. maja ove godine, Okružni sud u Novom Pazaru doneo je odluku da poništi izbore u opštini Sjenica.

Ljajić: Formiraćemo vlast u Sjenici

Ranije danas, lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić izjavio da je zadovoljan rezultatom na ponovljenim izborima u Sjenici i najavio formiranje vlasti u toj opštini.

Ljajić nije naveo sa kojom će od stranaka ili koalicija SDP formirati novu lokalnu vlast. Iz koalicije Za evropsku Sjenicu Boris Tadić - Rasim Ljajić navode da su osvojili 12 odbornika, dok vodi Bošnjačka lista za evropski Sandžak Sulejmana Ugljanina sa 14 odborničkih mesta.

Ponovljeni izbori za lokalnu vlast u Sjenici održani su na osnovu odluke Okružnog suda u Novom Pazaru, na zahtev Sandžačke demokratske partije.

Prema preliminarnim podacima, na birališta je juče izašlo oko 40 odsto upisanih birača.

Prema rečima načelnice Opštinske uprave Urfete Kurtović, izborni proces protekao je u redu, sa nepravilnostima koje nisu zasluživale pažnju.

Prema izbornim rezultatima ostvarenim 11. maja, Bošnjačka lista za evropski Sandžak - Sulejman Ugljanin osvojila je 14 odborničkih mesta, koalicija Za evropsku Sjenicu - Boris Tadić - Rasim Ljajić 11, a Evropski pokret Sandžaka - četiri.

Demokratska stranka Srbije i Jedinstvena srpska lista (SRS, SPS, NS) osvojile su po tri mandata, a po dva odbornička mesta u Skupštini opštine osvojili su Liga za Sjenicu i G17 plus, kao i grupa građana "Dosta je bilo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu