"Ne očekujte da vlada padne, izbori u oktobru ili maju"

Panos Kamenos, grčki ministar odbrane i lider desničarske stranke Nezavisni Grci, poručio je da ne treba očekivati pad aktuelne vlade u Atini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:EPAYannis Kolesidis
Foto:EPAYannis Kolesidis

"Ne očekujte da vlada padne. To oko čega smo se dogovorili sa našim partnerima u vladi je validno", kazao je Kamenos koji je manjinski partner u vladi levičarskog premijera Aleksisa Ciprasa, na sednici Nacionalnog saveta svoje stranke, prenosi ANA.

On je tu rekao da će izbori u Grčkoj biti održani "ili u oktobru, na kraju četvorogodišnjeg mandata vlade, ili u maju (naredne godine)".

Navodi se da je Kamenos naglasio da "do marta, ili kada god se Sporazum iz Prespe (o Republici Severna Makedonija) bude našao u grčkom parlamentu, to nije pitanje za raspravu sa partnerom u vladi".

Grčki list "Katimerini" juče je objavio da su, samo tri dana posle ostavke ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja premijera Ciprasa da neće tolerisati neslaganja u vezi sa pitanjima od nacionalnog interesa, na pomolu novi sukobi u grčkoj vladi, nakon glasanja za početak procedure ustavnih reformi u makedonskom Sobranju.

Svet

strana 1 od 415 idi na stranu