Da li je to francuski ambasador potvrdio da Makron šalje specijalnog izaslanika? VIDEO

Beograd -- Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni rekao je da predsednik Makron ima želju da Francuska igra veću ulogu u Srbiji i regionu.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Dragan Kujundžija
Tanjug, Dragan Kujundžija

U tom kontekstu bi, kako kaže, trebalo posmatrati navode medija o budućem imenovanju specijalnog francuskog izaslanika za Balkan.

"Predsednik Makron želi da Francuska igra svoju punu ulogu u regionu i Srbiji (...) i već dve godine je veoma angažovan na tome da Francuska dobije mesto koje joj pripada u regionu, a posebno u prijateljskoj Srbiji", rekao je Mondoloni na konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, Srbija je glavni partner Francuske u regionu, i to u političkom, ekonomskom i strateškom smislu, a Makron je "veoma ohrabren dočekom" koji mu je priredjen u Beogradu.

"On se vratio u Pariz s idejama, a ideja mu je uvek da je bolje učiniti više nego manje", naveo je ambasador.

Makron "mnogo više pritiska gas nego kočnicu", dodao je ambasador. O tome ko će biti specijalni izaslanik, Mondoloni je rekao da je na Makronu da to saopšti.

Podsetimo, beogradski mediji preneli su da Makron planira da imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koji će imati aktivnu ulogu u rešavanju kosovskog problema. Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", Emanuel Makron je tokom dvodnevne posete Beogradu o tome obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu