"Pet ministara ne zaslužuje ni kafu u vladi"; "Neko voli da se kinđuri", a nije Zorana

Beograd -- U vladi sedi najmanje pet ministara koji ne zaslužuju ni kafu u njoj da popiju, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Izvor: Tanjug
Podeli

"To ću da kažem i u Skupštini Srbije i da ih pitam - dokle ćete da se krijete iza nekog drugog, šta ste uradili, šta piše u vašem izveštaju o radu", rekao je Marković za današnje "Novosti".

Upitan na koje ministre misli, on je rekao: "Mislim na koga mislim. Neko voli da se kinđuri i da se slika".

Na konstataciju da je, kad se pomene slikanje, asocijacija ministarka Zorana Mihajlović, Marković kaže da ne misli na nju i ističe da ona ima "muški" rezultat.

Povodom najave bojkota izbora od opozicije, Marković kaže da njima nije problem vlast ni Aleksandar Vučić, već da se međusobno ucenjuju.

"Opozicicija van parlamenta ucenjuje partije u parlamentu da izađu iz Skupštine. Oni to moraju da prihvate jer ne mogu da pređu cenzus sami. I tako sve ukrug. Najveći problem kod njih je ko će pod kojim brojem na listi, jer se mandati dodeljuju po redosledu", rekao je on.

Na pitanje da li bi, ukoliko predsednica vlade Ana Brnabić ponovo bude kandidat za premijerku, glasao za nju, Marković kaže da ne razmišlja o tome dodajući da misli da premijer treba da bude Ivica Dačić.

Govoreći o rešenju za Kosovo, Marković kaže da je za njega prihvatljivo ono koje je u interesu Srbije i da je siguran da "Vučić neće zloupotrebiti interes" te da je najvažnija bezbednost Srba.

strana 1 od 123 idi na stranu