Taksisti prekinuli štrajk VIDEO

Taksisti su odlučili da prekinu protest nakon sastanka s predsednikom Aleksandrom Vučićem, saopštili su predstavnici taksista.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

Pročitajte još:

Taksisti protestuju po 12. put, krenuli ka centru Beograda VIDEO

Predstavnici taksista u Predsedništvu s Vučićem, kolone taksista na beogradskim ulicama

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bijelić rekao je novinarima da su na sastanku konstatovani problemi i da je dogovoreno da će država, kako kaže, striktno primenjivati zakonske propise kada je u pitanju nelegalni prevoz putnika.

"Prvo da se izvinim građanima na svim problemima koji su izazvani našim protestom", započeo je Aleksandar Bjelić.

"Na molbu predsednika države održali smo sastanak sa njim i na molbu da prestanu protesti, konstatovali smo gde su sve problemi i ono što je dogovoreno jeste da će država primenjivati sve zakonske propise kada je u pitanju revoz putnika", rekao je.

"Ako ne bude ispoštovano, taksisti će u većem broju i odlučnije tražiti svoja prava", rekao je on.

"Protesti će prestati onog trenutka kada se budemo obratili našim kolegama, sada kada završimo sa vama", kaže Bjelić.

Bjelić kaže da "naravno da predsednik neće biti u svakodnevnom kontaktu" sa njima, već će biti u kontaktu sa resornim ministrima, ali da imaju poverenja u predsednika.

"Imamo poverenja u predsednika, uverio nas je da imamo poverenja u institucije, nadamo se da neće izneveriti poverenje koje smo mu ukazali“, kaže on.

Na pitanje zašto se nisu odmah obratili predsedniku, kaže - "Da smo bili tako vidoviti, mi ne bismo imali ovaj problem, ali nismo ni smatrali da predsednik treba da rešava ono što treba resorno ministarstvo".

Kada je upitan kako komentariše mali broj taksista koji su izašli na proteste i da li su naslućivali ishod razgovora, on kaže da ne zna "koliki je broj došao, da li su naslućivali ili ne", ali da su "imali molbu od predsednika da proteste smanje“.

Opširnije u prilogu Prve televizije.

strana 1 od 121 idi na stranu