Protest grupe Pravda za Davida ispred tužilaštva u Banjaluci

Banjaluka -- Povodom 600 dana traženja istine o ubistvu Davida Dragičevića, članovi grupe "Pravda za Davida" okupili su se ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Screenshot/ B92
Foto: Screenshot/ B92

Predstavnici grupe smatraju da je tužilaštvo najodgovornije za nerešavanje tog slučaja i traže otkrivanje pune istine o ubistvu Davida Dragičevića i procesuiranje odgovornih.

Član grupe Ozren Perduv rekao je da se danas navršilo 600 dana od "sramne pres konferencije policije i prvog okupljana na Trgu Krajine".

"Prvo pitanje je bilo ko je ubio Davida. I danas je isto pitanje, ali uz to i pitanje ko ima pravo da zataškava ubistvo našeg sugradjanina", kazao je Perduv.

On je naveo da se očekuje da slučaj ubistva Dragičevića bude prenet na Tužilaštvo BiH.

Članovi grupe "Pravda za Davida" naveli su da su se okupili pred tužilaštvom zbog izjave srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će tražiti "izbacivanje tužilaca iz njihovih kancelarija". Dodik se danas nije pojavio pred tužilaštvom.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta prošle godine, a njegovo telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u reku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Na konferenciji za novinare 26. marta 2018. tadašnji načelnik Uprave MUP RS za organizovani kriminal Darko Ilić izneo je policijsku verziju stradanja mladića, navodeći da se u noći nestanka David Dragičević potukao sa grupom mladića u gradu, potom u jednoj pekari pojeo burek, onda opljačkao kuću porodice Rađen u naselju Lauš i na kraju nesrećnim slučajem završio u rečici Crkvena.

Roditelji mladića od početka tvrde da je ubistvo Davida Dragičevića organizovano i da su u njemu učestvovali i pojedini pripadnici MUP RS.

Okružno tužilaštvo Banjaluka otvorilo je 26. juna 2018. istragu protiv N.N. lica za ubistvo Davida Dragičevića, ali do sada niko nije uhapšen niti optužen.

strana 1 od 174 idi na stranu