RAI ima intervju sa Asadom, ali kao da nema - "Još jedan pokušaja Zapada da sakrije istinu o Siriji"

Italijanska državna televizija RAI dobila je ekskluzivni intervju sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom, ali nije sigurna želi li ga emitovati.

Izvor: Avaz
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ Carlos Alvarez / Stringer
Ilustracija: EPA-EFE/ Carlos Alvarez / Stringer

Monika Mađoni, bivša dopisnica sa Bliskog istoka i šefica RAI-ja, dobila je taj intervju, ali nijedan program vesti niti RAI zasad nisu pristali na emitovanje.

"Nijedan program RAI-a nije to naručio. Stoga nije mogao biti unapred dogovoren datum emitovanja", rekao je glavni direktor RAI-a Fabricio Salini.

Po izjavi koja se pripisuje sirijskom predsedništvu i koju je na Fejsbuku objavio portal "Syriana Analysis", Mađoni se sastala s Asadom 26. novembra, piše Avaz.ba.

Intervju je trebao istovremeno biti emitovan na "RaiNews24 "i sirijskim nacionalnim medijima 2. decembra, ali su italijani već nekoliko puta tražili odlaganje, navodi se u izjavi.

RAI nije ponudio novi datum, navodi sirijsko predsedništvo, "za emitovanje intervjua niti je dao objašnjenja, što bi moglo značiti da intervju neće biti objavljen".

U izjavi se kaže da je to "još jedan primjer pokušaja Zapada da sakrije istinu o situaciji u Siriji" te da će sirijski mediji objaviti intervju u ponedjeljak u 19 sati po GMT-u ako ga RAI nastavi odlagati.

Portparolka je rekla da RAI još uvek razmatra šta da učini s intervjuom. Sindikat novinara RAI-ja pozvao je italijansku javnu televiziju da hitno razjasni taj "sramotni skandal".

strana 1 od 572 idi na stranu