Kolinda se predomislila

Odlazeća hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović se predomislila i odustaje od namere da ne traži kancelariju koju će koristiti posle isteka mandata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins
Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

Portal Indeks podseća da je Grabar Kitarovićeva započela svoj mandat obećanjem da će izmestiti predsednički kabinet sa Pantovčaka u cilju štednje.

Završava ga, kažu, najavom da će tražiti kancelariju koju će koristiti po isteku mandata.

Ona je, naime, za Novu TV rekla da je mislila da nakon 18. februara neće tražiti kancelariju, ali se, kaže, predomislila.

Želi da "nastavi da radi na brendiranju Hrvatske" i za to joj, kaže, treba baza.

Ne može, dodala je, da sedi negde i ništa ne radi.

Tvrdi da svog naslednika Zorana Milanovića neće ni kritikovati, ni hvaliti, ni komentarisati njegov rad.

"Ali ono što ću svakako nastaviti da radi je brendiranje Hrvatske, na promoisanju naših interesa, na rešavanju društvenih pitanja, od zlostavljanja u Hrvatskoj generalno, ne samo u porodici, već u školama i drugim mestima, zaštiti okoline, čistom Jadranu i slično", rekla je Grabar Kitarovićeva.

Prema važećim propisima, Grabar Kitarovićeva ima pravo da šest meseci dobija naknadu u visini plate koja iznosi 24.376,20 kuna neto, a zatim još šest meseci 50 posto od te plate.

Kao bivša predsednica ima pet godina pravo na kancelariju, na dva državna službenika, ličnog vozača i službeno vozilo, a pravo na fizičku zaštitu imaće trajno.

strana 1 od 167 idi na stranu