Brnabićeva: Vučić i ja za novu metodologiju, Joksimovićeva oprezna

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da još nije doneta odluka da li će Srbija iskoristiti novu metodologiju proširenja EU ili će nastaviti po starom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Brnabićeva je novinarima u Briselu kazala da su predsednik Aleksandar Vučić i ona više za novu metodologiju, dok je, kako kaže, ministarka Jadranka Joksimović i Ministarstvo za evropske integracije opreznije što je, dodaje, prirodno.

"Očekujemo jednu dobru analizu, da vidimo šta su prednosti, a šta bi mogle da budu opasnosti. Uskoro ćemo doneti novu odluku. Meni deluje da je nova metodologija mnogo jasnija, mnogo direktnija. Ima nekih mana, na primer, ako ne idete dovoljno brzo u reformama ili ne implementirate reforme koje su vam priznate, onda možete čak da idete unazad", rekla je Brnabićeva.

Videćemo šta je pametnije za zemlju, poručila je premijerka i dodala da je šefici EK Ursuli fon der Lajen na današnjem sastanku zahvalila na novoj metodologiji.

"Nova metodologija nudi jasniju perspektivu preko klastera, odnosno grupe poglavlja koja se zajedno pregovaraju. Nudi i značajniju finansijsku podršku kako bi pomogli da se sprovedu reforme, što bi nam značilo, To ćemo videti u Zagrebu na Samitu”, rekla je Brnabićeva.

strana 1 od 122 idi na stranu