Američki obaveštajci nemaju dokaz o mešanju Rusije u izbore

Vašington -- Novinarka Si-Bi-Es-a Ketrin Heridž otkrila je da li su američki obaveštajci pružili dokaze o navodnom mešanju Rusije u predstojeće predsedničke izbore.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/SAMUEL CORUM
EPA-EFE/SAMUEL CORUM

Ona je objavila da američki obaveštajni zvaničnici, koji su učestvovali na zatvorenom saslušanju u Predstavničkom domu, nisu pružili dokaze o navodnom mešanju Rusije u kampanju za predsedničke izbore u SAD 2020. godine.

Heridž je na Tviteru napisala da je dobro upoznat izvor rekao da su na brifingu vršili pritisak kako bi se pronašli dokazi da potkrepe tvrdnje o tome da Rusija pokušava da pomogne Donaldu Trampu na izborima krajem ove godine.

"Na pitanje da li postoje obaveštajni signali - poput presretanja telefonskih razgovora, za potkrepljivanje ovih tvrdnji, izvor je rekao da na saslušanju niko nije ponudio dokaz", navodi se u tom tvitu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva očekuje veći broj navoda o navodnom ruskom meštaju kako se budu približavali izbori u SAD, prenosi TAS S.

Komentarišući pisanje "Njujork tajmsa" da su obaveštajni zvaničnici upozorili Predstavnički dom o navodnom ruskom mešanju u kampanju, Peskov je rekao da je to još jedan u nizu "paranoidnih članaka.

"Oni sigurno nemaju nikakve veze sa istinom", rekao je Peskov novinarima.

strana 1 od 553 idi na stranu