"Haos koji je izazvala pandemija može trajati generacijama"

Politički i ekonomski haos koji je izazvala pandemija koronavirsusa može trajati generacijama, smatra bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
Foto: Depositphotos/ChinaImages
Foto: Depositphotos/ChinaImages

Kisindžer je u članku sa "Volstrit džurnal" izneo mišljenje da je pandemija koronavirusa opasnost koju svet do sada nije video po svoim dimentijama i globalnošu, prenosi Sputnjik.

Sreća čovečanstva i procvat nacija, prema rečima 96-godišnjeg političara, moguća je samo ako ljudi budu verovali svojim Vladama.

Upravo vlasti treba da predviđaju približavanje nesreće, da se bore protiv nje, a zatim povrate stabilnost. Nakon završetka pandemije Kovid-19 mnogim vladinim istitucijama će biti presuđeno – bile su neuspešne, konstatovao je Kisindžer.

Potrebno je, ne samo da se borimo protiv korone, već i da radimo na stvaranju "postvirusnog" svetskog poretka, zaključio je političar.

Epindemija virusa korone zahvatila je ceo svet. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u sveti je zaraženo više od 1,350 miliona ljudi, od čega je 79 hiljada umrlo.

Henri Kisindžer je bio državni sekretar SAD za vreme predsednika Ričarda Niksona i Džeralda Forda.

strana 1 od 530 idi na stranu