"Ako nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i GR, zašto bi relaksacija mera sa Srbijom bila opasna za CG?"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da je nelogična odluka crnogorskih vlasti da ne otvore granice za građane Srbije.

Izvor: Beta
Podeli
EPA/ROMAN PILIPEY
EPA/ROMAN PILIPEY

"Ako to nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i Grčke, zašto bi relaksacija mera sa Srbijom bila opasna za građane Crne Gore?", naglasio je on.

"Nelogično je da u danu kada ministar Sijarto kaže da Mađarska otvara granice sa Srbijom, kada Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za građane Srbije i da neće biti potrebni ni testovi ni karantin, a i Srbija otvara granice od 1. juna za Crnu Goru, nelogično je da to ne prate ostale zemlje u regionu", rekao je Dačić

Dodao je i da Srbija nije dobila od Crne Gore zvanično tu odluku.

Odluka da se crnogorskoj avio-kompaniji Montenegro erlajns ne dozvoli sletanje na beogradski aerodrom, naveo je Dačić, odluka je civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbija i nije politička niti mera reciprociteta.

"Er Srbija je tražila pre Montenegro erlajnsa dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila. Odlika civilnih vazduhoplovnih vlasti se isključivo bavi pitanjima avio-prevoza i položaja našeg avio-prevoznika koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima", dodao je.

strana 1 od 84 idi na stranu