Mediji: Gasi se SZS; Đilas demantovao

Beograd -- Beogradski list "Danas" objavio je vest da opozicioni blok Savez za Srbiju više ne postoji.

Izvor: B92, Danas
Podeli

Taj list navodi, pozivajući se na svoj izvor iz vrha bloka, Savez je prethodne večeri održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Izvori "Danasa" kažu da su ovo ostalim predstavnicima stranka koje su činile Savez predložili Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Izvori "Danasa" kažu da su obojica rekli da je Savez dostigao svoj maksimum te da svaka članica treba sada samostalno da se razvija. Navodno će se, piše još list, raspad SZS zamaskirati time što će se "praviti" novi opozicioni blok koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija kojoj bi se pridružili manji pokreti.

Međutim, Đilas je na društvenim mrežama objavio da će članicama SzS na sastanku u sredu predložiti da se zajedno sa ostalim strankama koje su učestvovale u bojkotu izbora ujedine i da formiraju novu političku opciju - Srpsku opoziciju.

On je ocenio "lažnom" vest o "gašenju" Saveza za Srbiju, i naveo da je od svog povratka u politiku posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre.

strana 1 od 74 idi na stranu