Tramp glasao za "momka koji se zove Tramp"

Predsednik SAD Donald Tramp glasao je, pre vremena na izborima za predsednika SAD.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Epa /  DAN ANDERSON
Foto: Epa / DAN ANDERSON

"Upravo sam glasao! Velika čast", napisao je Tramp na Tviteru.

"Američka ekonomija je odlična i spremna da obori novi rekord, najbolji do sada (Ponovo)! Bajden će sve uništiti svojim masovnim povećanjima poreza. Ne dozvolimo da se to dogodi", naveo je Tramp na Tviteru samo nekoliko minuta pre objave da je glasao.

Američki predsednik Donald Tramp glasao je jutros u biblioteci na Zapadnom Palm Biču, u državi Florida, a po izlasku sa biračkog mesta novinarima je rekao: "Glasao sam za momka koji se zove Tramp".

Vest Palm Bič nalazi se nedaleko od Trampovog "Mar a Largo" privatnog kluba, a američki predsednik ove godine je prvi put glasao na Floridi, jer je prošle godine iz Njujorka prebacio na Floriodu svoje zvanično prebivalište, preneo je Rojters.

Nekoliko stotina njegovih pristalica, sa zastavama i transparentima okupilo se da pruže podršku Donaldu Trampu, uzvikujući "Još čcetiri godine", a nedugo zatim, Tramp je na svom Tviter nalogu objavio: "Upravo sam glasao. To je velika čast".

Na novinarsko pitanje za koga je glasao na biračkom mestu u okružnoj biblioteci u Vest Palm Biču Donald Tramp je imao spreman odgovor.

"Glasao sam za momka po imenu Tramp. Mnogo vam hvala", rekao američki predsednik i obavestio okupljene da tokom glasanja nije bilo nikakvih komplikacija.

"Sve je bilo bezbedno - mnogo bezbednije nego kada šaljete listić, to mogu da vam kažem. Sve je bilo savršeno. Veoma striktno, baš po pravilima. Nikada to tako ne može biti kada šaljete listić. Ne može biti tako bezbedno. Ovde su uradili odličan posao - sjajni su ljudi unutra", rekao je američki predsednik koji se protivi glasanjem putem pošte jer, kako tvrdi - taj postupak bi mogao biti izložen zloupotrebama, ali nije ponudio konkretne dokaze za takvu tvrdnju, preneo je Glas Amerike.

Tramp je glasao tačno deset dana pre održavanja predsedničkih izbora, kao i više od 53 miliona Amerikanaca koji su prevremeno glasali.

U mnogim američkim državama je omogućeno i prihvaćeno rano glasanje, lično ili poštom, uoči izbora 3. novembra, da bi se biračima omogućio bezbedniji način da se izjasne tokom pandemije koronavirusa koja je samo u SAD do sada odnela više od 220 hiljada ljudskih života.

strana 1 od 647 idi na stranu