Kanibalizam među putnicima u kontejneru?

Prema pisanju paragvajskih medija, postoji mogućnost da je jedna osoba iz kontejnera pokušala da preživi jedući ostatke saputnika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Rojters/Jorge Adorno
Foto: Rojters/Jorge Adorno

Pročitajte još:

Paragvaj: Otkriven identitet nekoliko tela iz kontejnera, uključen i Interpol FOTO

Prve istrage ukazuju da bi sedam leševa, koliko ih je do sada pronađeno u kontejneru koji je stigao iz Srbije u Paragvaj, mogli pripadati ilegalnim imigrantima.

Patolog Roza Romero rekla je listu “Nasion” da postoji mogućnost da je bilo slučajeva kanibalizma, da je jedna od osoba ''konzumirala'' ljudsko meso zbog nedostatka hrane", ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije.

Romero je rekla i da su tela u stanju raspadanja što navodi na zaklučak da su umrli ubrzo nakon što su kontejneri napustili Srbiju.

"Nije reč o deci, radi se o krupnijim osobama,” rekla je Romero i dodala da misli da je reč o odraslim muškarcima.

Tela su pronađena među ostacima veštačkog đubriva, pa nije isključeno da su možda umrla od intoksikacije ili gušenja.

U jednom od šest kontejnera koji su u Paragvaj prenosili đubrivo iz Srbije pronađeno je sedam lobanja i ljudski ostaci u poodmakloj fazi raspadanja, podseća paragavajski list.

Predstavnik kompanije koja je uvozila đubrivo objasnio je da su ljudski ostaci pronađeni u četvrtom kontejneru koji je otvoren i da postoje još dva za pregled.

Teret je otpremljen u julu iz Srbije i do sada nije poznato da li je na njemu bio zaštitni pečat pre nego što je otvoren u kvartu Santa Marija u glavnom gradu Paragvaja Asunsion.

Tužilac Marselo Saldivar saopštio je da je pronađeno sedam leševa, ali da nije isključeno da ih može biti i više.

Svedoci navode da su pored tela pronađene lične stvari, poput rančeva i odeće, kao i neki dokumenti na ćirilici i telefonske kartice.

strana 1 od 647 idi na stranu