Lavrov: Nova administracija u SAD će nastaviti aktuelni politički kurs

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov deli mišljenje nekih stručnjaka koji misle da će nova administracija SAD biti prinuđena da nastavi sadašnji politički kurs

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / HANDO
EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / HANDO

"Slažem se sa nekim stručnjacima koji smatraju da će nova administracija SAD morati da obezbedi kontinuitet sadašnje politike", rekao je Lavrov na jednoj onlajn međunarodnoj konferenciji.

Ministar je rekao da su SAD trenutno fokusirane na domaća pitanja, na uticaj pandemije u zemlji i na oporavak ekonomije pogođene kovidom-19.

On smatra da je očigledno da svaka administracija mora da prizna uticaj polarizovanosti američkog društva.

"Ne bi trebalo zaboraviti da su milioni Amerikanaca glasali za aktuelnog predsednika i da je skoro isti broj građana glasao za Bajdena", kazao je Lavrov.

To znači da je američko društvo podeljeno i da svaka administracija ima zadatak da povrati nacionalno jedinstvo koje je izgubljeno, objasnio je on.

Ruski ministar spoljnih poslova smatra da će spoljnopolitička agenda nastaviti da bude ključna i da će SAD od svojih saveznika nastaviti da očekuju da podele teret u međunarodnoj areni.

"Biće zanimljivo videti reakciju Evrope, imajući u vidu koncept evropske strateške nezavisnosti koji je promovisao francuski predsednik Emanuel Makron", naveo je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 584 idi na stranu