Vulin o slučaju Aleksić: Sada je sve na pravosudnim organima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Miroslav Mika Aleksić, koji je optužen za silovanje, zadržan u policiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV B92
Screenshot/TV B92

On je dodao da je sad sve na pravosudnim organima.

On je rekao da je policija tu da odradi svoj deo posla koji se tiče istrage, da razgovara sa svima sa kojima je potrebno.

"Sve što je policija sakupila predaje nadležnom tužilaštvu, koje dalje odlučuje, obraća se nadležnom sudu. Sve to ima svoju proceduru", rekao je Vulin.

On je pozvao žrtve, svake vrste nasilja, da ne čekaju i da prijave nasilnika policiji i da će tako moći da budu zaštićeni.

"Svi pomislimo da se to dešava nekom drugom, u drugim zemljama, drugim ljudima. Ovo se desilo nama. Molim sve da ne izvlače zaključke da se ovo odnosi na sve prosvetne radnike, na ljude koji brinu o našoj deci. Ovo je užasan izuzetak i na nama je da se borimo da vinovnici budu kažnjeni, a žrtve zaštićene", naveo je ministar.

Vulin je, govoreći i o stanju u policiji, rekao da je za njega ključna stvar za ocenu rada načelnika policijske uprave kakav je njegov odnos prema opštem kriminalu i kako se oseća čovek u njegovom mestu.

"Kako se oseća čovek u Požarevcu, je l'' sme da hoda gde hoće, je l'' građani Pančeva mogu da prošetaju kroz park. Mogu li građani bez straha da prošetaju glavnom gradskom ulicom, a da ne razmišlja o bezbednosti. Je l'' mu se dete vraća iz škole bez patika. To je mera uspeha načelnika policijske uprave", rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu