Brnabićeva: Važno je što su škole počele da rade, omogućiti im što duže

Veoma je važno što su škole počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

To je izjavila premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družili se, obrazovali i stekli radne navike.

"Zbog toga smo doneli odluku da krenemo ponovo sa nastavom nakon zimskog raspusta. Imamo izuzetno dobar sistem nadzora nad novoobolelima, pratićemo sa timovima svakodnevno broj novoobolelih, učenika,i nastavnog i vannastavnog osoblja u školama, i trudićemo se da im pružimo svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije, što duže", rekla je Brnabićeva.

Zato je pozvala prosvetne radnike da se u što većem broju odazovu vakcinaciji ili kod svojih školskih uprava ili preko portala eUprava, elektronski ili telefonski, jer je, kako kaže, to sistem koji u ovom trenutku savršeno funkcioniše.

"Počeli smo da pozivamo na vakcinaciju te ljude koji su izrazili interesovanje", kazala je premijerka prilikom obilaska škole "Milan Munjas" u Ubu.

Brnabićeva je školu obišla sa ministrom prosvete Brankom Ružićem. Kroz školu, čija je obnova vredna 354 miliona dinara, sprovela ih je direktorka te obrazovne institucije Živana Baratović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu