Dodik reagovao na izjavu Izetbegovića: Čestitam na iskrenosti

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik oglasio se povodom izjava lidera Bošnjka u BiH Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/  STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Dodik je rekao da u izjavi vidi vekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje i prelaskom u islam da bi sačuvali imovinu.

Na pitanje Srne da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su "Srbi loš narod", Dodik je rekao da mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio da su za njega i bošnjačku Stranku demokratske akcije (SDA) prihvatljivi samo oni Srbi koji su podobni i u službi bošnjačkih interesa.

“Ja ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesrećan narod. Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko”, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je rekao da Izetbegoviću nije mrsko da gospodari Sarajevom u čiji su razvoj decenijama brojni Srbi dali najbolje što su imali, od univerzitetskih profesora do lekara.

“Moram da priznam da mi nije jasan mazohizam koji Bakir Izetbegović ispoljava ne dozvoljavajući tim istim, kako kaže, lošim Srbima da napuste BiH. Ili Izetbegović ima nameru da mu ostavimo zemlju i kuće a da svi kolektivno odemo odavde. Taj film neće gledati, to se neće dogoditi, jer sve svoje nosićemo sa sobom, svoje kuće, zemlju i Republiku Srpsku”, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu