1. marta počinje međustranački dijalog

Od 1. marta počeće međustranački dijalog u Srbiji, najavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Izvor: B92
Podeli

Pročitajte još:

Šta će biti sa dijalogom opozicije i vlasti: "Nema kompromisa ni u samoj opoziciji" VIDEO

On je rekao da će 1. marta održati video konferenija na kojoj će pored njega učestvovati predsednik Spoljnopolitičkog komiteta EP Dejvid Mekalister i četvoro evropskih posrednika.

To se smatra početkom aktivnosti na međustranačkom dijalogu, rekao je Dačić za RTS upitan da prokomentariše najavu izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika da će će 1. marta početi međupartijski dijalog, uz posredstvo evropskih parlamentaraca.

"Oni (Evropski parlament) to smatraju na neki način početkom aktivnosti u mešupartijskom dijalogu, ali sastanci sa strankama, neke su se izjasnile za razgovore uz pomoće Evropskom parlamenta, a neke su protiv toga, će se dešavati tek nakon tog nekog našeg početnog razgovora", rekao je danas Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS).

Na pitanje kada bi mogao da krene razgovor sa strankama, da li je moguće u martu, on je kazao da će se to desiti u martu, verovatno u drugoj polovini meseca.

Ponovio je da je potrebno definisati formate - ko će učestvovati, dodajući da ima obavezu da sasluša i predloge o izbornim uslovima i stranaka koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu.

"Ovo je mešustranački dijalog pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, odnosno njenog predsednika, potpomognut od strane Evopskog parlamenta", naglasio je Dačić. Kako je rekao, sve stranke će biti obaveštenje o tome kada će se održati sesija, o dinamici i temema.

"Ne možemo da razgovaramo po principu političkog džuboksa i fontane želja, ne možemo da analiziramo svaki predlog koji se pojavi, ima deset platformi i verzija iz opozicije", reako je Dačić.

Dačić je naveo da će sastanci sa strankama uslediti tek nakon tog početnog razgovora i mogu se očekivati u drugoj polovini marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu