"Moguć je dogovor Srba i Albanaca"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić veruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUDZIC/ nr
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUDZIC/ nr

Ona ističe da su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput Aleksandra Vučića, a da ona kao premijerka ne bi potpisala nezavisnost Kosova.

Ana Brnabić je potvrdila da postoje razni pritisci na Srbiju i ocenila da se Vučiću ne mogu davati ultimatumi i servirati rešenja.

"Njemu i SNS je stalo do Srbije, a ne do pobede na izborima. Pobedu na izborima vidimo kao način da se borimo za Srbiju, a ne kao cilj sam po sebi", rekla je Brnabić.

Na direktno pitanje da li bi potpisala priznavanje nezavisnosti Kosova, kratko je odgovorila: "Ne".

Kako je objasnila Brnabić, u ovoj fazi EU i SAD nisu rekli da nema članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.

Brnabić je istakla da se Srbija zalaže da se zamrznuti konflikt reši, te da je interes naše zemlje mir i stabilnost, kao i pridruživanje EU.

"Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije, jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo", rekla je premijerka Srbije.

Ocenila je da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću.

"Moguće da ćemo zbog toga propustiti istorijsku šansu koja nam se dugo neće ukazati ponovo. Ja se nadam da ipak nećemo", rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu