Oštetio budžet Kosova za 397 evra

Suprug kosovske predsednice Vjose Osmani Prindon Sadriu, koji obavlja dužnost ambasadora u Severnoj Makedoniji, oštetio je budžet za 396 evra i 80 centi.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA/EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA/EFE/VALDRIN XHEMAJ

Pročitajte još:

"Ujedinjeni protiv Srbije"

"Sud u Hagu sarađuje sa srpskim ratnim zločincima"

Toliko mu je nezakonito isplaćeno za naknadu delimičnih troškova lečenja od infekcije virusom kovid 19, prenosi Ekonomija onlajn.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore je, kako je navedeno na portalu Demokracia.com, nezakonito odobrilo zahtev za delimično pokriće troškova njegovog lečenja, iako se po dostavljenim fakturama vidi da se lečio u Prištini.

Zahtev za nadoknadu troškova u iznosu od 396 evra i 80 centi, kako je navedeno, Sadriu je uputio ministarstvu 22. decembra 2020. godine, iako diplomate koje se leče na Kosovu nemaju pravo na naknadu troškova lečenja.

Sadriu je tada bio na funkciji zamenika šefa misije u Skoplju, a Vjosa Osmani je bila vršilac dužnosti predsednika.

Osmanijeva je, u tom periodu, objavila da je zaražena kovidom 19, nakon što imala kontakt sa nekoliko članova svoje porodice.

Među tim članovima porodice, kako je navedeno, očigledno je bio i njen suprug Prindon Sadriu.

U zahtevu za naknadu troškova lečenja navedeno je i da je Sadriu obavestio nadležne o nedostatku fakture u iznosu od 40 evra, ali je priložio fiskalni račun.

"Molim vas da razmislite o odobrenju nadoknade delimičnih zdravstvenih troškova koji se odnose na moje lečenje usled infekcije kovidom 19 u ukupnom iznosu od 396,80 evra. U prilogu ćete naći originalne fakture, a ukoliko je neophodno priložiću i medicinske izveštaje.Takođe vas obaveštavam da nisam mogao pronaći račun u iznosu od 40 evra, već sam priložio samo fiskalni račun koji sam očigledno pogrešno sačuvao. Ako to nije dovoljno, onda vas, sa uvažavanjem, molim da oduzmete taj iznos od ukupnih troškova”, navedeno je u Sadrievom zahtevu.

Na kraju svog zahteva, kako je navedeno, Sadriu se poneo kao "pravi džentlmen", rekavši da nije tražio povraćaj novca za "četiri laboratorijske analize koje su urađene u privatnim laboratorijama, a čija je cena bila oko 350 evra i dva snimka pluća skenerom što je ukupno koštalo 450 evra".

Demokracia.com je priložila sve račune za lečenje koje je ministarstvu dostavio aktuelni ambasador Kosova u Severnoj Makedoniji.

U tekstu je navedeno i da je prosečna cena individualnih troškova za lečenje tokom infekcije kovidom 19 oko hiljadu evra, a da se građani Kosova konstantno žale na finansijsku nemogućnost da pokriju sve troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu