Papa imao nezgodu na aerodromu u Grčkoj VIDEO

Atina -- U julu je poglavar Svete stolice bio podvrgnut tročasovnoj operaciji creva, što je podstaklo spekulacije o njegovom zdravlju.

Izvor: Novosti
Podeli
Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis
Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis

Neki izveštaji sugerišu da bi on čak mogao da se povuče kao njegov prethodnik papa Benedikt 16. Međutim, pontifik je odbacio te spekulacije, rekavši da je dobrog zdravlja i da živi "potpuno normalnim životom" nakon operacije.

Papa Franja sapleo se je na stepenicima dok se ukrcavao u avion u Grčkoj.

Na snimku objavljenom na internetu vidi se 84-godišnjak kako se penje uz stepenice i zatim usporava pre nego što izgubi oslonac.

Katolički papa je 4. decembra doputovao u trodnevnu posetu Grčkoj koja je imala za cilj da približi Rimokatoličku i Istočnu pravoslavnu crkvu. Hrišćanstvo se podelilo 1054. godine u onome što je poznato kao Veliki raskol.

Papa Franja je tokom propovedi zatražio oproštaj u ime Rimokatoličke crkve za njene greške koje su dovele do raspada. Papa se takođe dotakao teškog položaja migranata zaglavljenih u Grčkoj, opisujući to kao "užasnu modernu Odiseju".

Papa je pozvao evropske nacije da se pozabave tim pitanjem, ističući da "uski lični interes i nacionalizam dovode do katastrofalnih posledica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu