Nesreća kod Vranja; Mladića udarila struja kada se popeo na vagon, prebačen u KBC u Nišu

U železničkoj stanici Ristovac kod Vranja u 18:14 sati teško je povređen mladić od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mladić se popeo na jedan od železničkih kontejnera i tako zadobio povrede.

Hitna pomoć je teško povređenog mladića sa mesta nesreće prevezla najpre u Dom zdravlja u Vranju, a kasnije je transportovanu u KBC u Nišu. Na mesto nesreće odmah su pored Hitne pomoći došli i pripadnici MUP-a.

Prema informacijama železničara sa terena, grupa mladića se nalazila kraj teretnih vagona koji su se nalazili u železničkoj stanici Ristovac, da bi se jedan od njih popeo na kontejner kako bi ga drug fotografisao. Tom prilikom nesrećni mladić ušao je u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar.

Nakon ove nesreće železnički saobraćaj na ovom delu pruge bio je u prekidu do 20.30 sati, kada je ponovo uspostavljen.

"Infrastruktura železnice Srbije" žali zbog nesreće koja se dogodila ovom mladiću. I ovaj put ponovo apelujemo i upozoravamo, posebno mlade, da se ne penju na vagone, jer na taj način mogu da uđu u strujno kolo iz kontaktne mreže iznad železničke pruge i tako direktno ugrožavaju svoj život, a posledice najčešće budu tragične, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu