Članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope uz pomoć "prijatelja Kosova"

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi izjavio je da je prijava za članstvo u Savetu Evrope usaglašena sa "prijateljima Kosova"

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE Petrit Prenaj
EPA-EFE Petrit Prenaj

Kako prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazete ekspres, Bisljimi je na sednici Vlade rekao i da će članstvo u toj organizaciji doneti korist Kosovu i imati pozitivan uticaj na pravosuđe.

"Naši građani će nakon članstva u SE imati evropsku instancu koja će se baviti njihovim pitanjima. To će biti u njihovom najboljem interesu i imaće uticaj na funkcionisanje pravosuđa u zemlji", rekao je Bisljimi.

Kako je rekao, Vlada će predano raditi korak po korak na ovom procesu i izrazio je nadu da će sve države članice Saveta Evrope koje su priznale Kosovo podržati proces, ali i da se nada da one koje nisu priznale neće ometati prijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je saopštavao da je Donika Gervala podnela zahtev za prijem u SE, naveo je da su mentori Prištine i takozvanog Kosova, oni koji su ih rodili i ljuljali u kolevci i koji ih i danas podržavaju, ma koliko da su nekorektni i ma koliko ne činili ništa na pronalaženju kompromisnog rešenja, mnogo jači, te dodaje da je jasno da ključne zapadne zemlje vode ovu igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu