Upozorenje iz Moskve: Biće proterani

Moskva -- Novinari iz zapadnih zemalja biće proterani iz Rusije ukoliko Jutjub blokira pristup njenim brifinzima.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Otvorena pretnja Poljskoj: "Za šest sekundi ćete videti"

To je najavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova svake nedelje drži brifinge o aktuelnim temama u vezi sa spoljnom politikom Rusije, koji prenosi Jutjub i druge platforme, podseća Rojters.

"Blokirali su mi nekoliko brifinga. Šta smo mi uradili? Došli smo i rekli: ’Još jednom ako blokirate brifing jedan američki novinar ili medij će morati da ode’. I to je to. Ništa iz kategorije: radite šta hoćete. Još jedan blokirani brifing i reći ćemo konkretno ime ili medij koji će da ide kući. A imajući u vidu da se time bavi dama sa poljskim državljanstvom i uzimajući u obzir poljski stav možda nećemo stati samo na američkim novinarima. Videćemo", rekla je Zaharova.

Ona je dodala i da Jutjub ne odlazi iz Rusije jer kompanija pre svega tu zarađuje novac.

Podsetimo generalni direktor američke kompanije Suzan Vodžicki je rekla da nastavljaju rad u Rusiji jer smatraju da je važno da imaju mogućnost da Rusima plasiraju nezavisne vesti o konfliktu u Ukrajini.

"Oni ne nameravaju da odu odavde ne samo zbog toga. Oni ovde odlično zarađuju, kako možda nigde ne zarađuju jer za tom količinom količinom sadržaja čiji su autori naši umetnici treba tragati. Reklame, materijali, platforma – to je pre svega biznis. I naravno biznis povezan sa njihovom zapadnom ideologijom koju moraju da proslede našim korisnicima ne samo s vremena na vreme", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu