Ozbiljna najava meteorologa: Čeka nas snažno električno pražnjenje

Beograd -- Meteorolog Marko Čubrilo kaže da će danas vremenske nepogode doneti i više od 30 mililitara kiše.

Izvor: Telegraf
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Valdezrl
Ilustracija: Depositphotos/Valdezrl

Kaže i da se trenutno najjače nestabilnosti projektuju nad severnom, središnjom i severoistočnom BiH, istokom Hrvatske, zapadnom, središnjom i severnom Srbijom, prenosi Telegraf.

"U utorak postoji velika verovatnoća da od sredine dana pa sve kasno uveče nad velikom delom regiona bude snažnih grmljavinskih pljuskova i lokalnih vremenskih nepogoda, koji će za kratko vreme donositi i preko 30mm taloga, snažno električno pražnjenje, pojavu olujnog i orkanskog vetra na kratko kao i pojavu grada", napisao je Čubrilo na Fejsbuku a zatim dodao:

"Nestabilnosti će uglavnom dolaziti iz pravca zapada i jugozapada. Trenutno se najjače nestabilnosti projektuju nad severnom, središnjom i severoistočnom BiH, istokom Hrvatske, zapadnom, središnjom i severnom Srbijom."

RHMZ je objavio najnovije upozorenje na visoku temperaturu, ali i na vremenske nepogode.

"I danas veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 36 stepena, od sutra temperatura u osetnom padu. Danas u drugom delu dana lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode - jak pljusak sa velikom količinom padavina za kratko vreme, grad, jak i olujni vetar, sa najvećom verovatnoćom na severu, zapadu i jugozapadu Srbije - navodi se u upozorenju", navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu