Gužve ne prestaju: Ništa ispod tri sata

Sve veće gužve na graničnim prelazima u oba pravca.

Izvor: Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC
FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Na graničnom prelazu sa Bugarskom, Gradina, kod Dimitrovgrada, rano jutros na izlazak iz Srbije čekalo se oko pola sata, dok se na ulasku u Srbiju iz pravca Bugarske čekalo oko sat vremena, s tim da se očekuje da će se vreme čekanja povećavati tokom vikenda.

Veliki talas turista koji je iz zemalja Zapadne Evrope putovao ka letovalištima Grčke i Turske, kao i ka susednoj Bugarskoj, sada se vraća u zemlje Zapadne Evrope pa se već sada duplo više čeka na ulazak u Srbiju, nego na izlazak.

Državljanka Bugarske koja sa porodicom iz Nemačke putuje ka Plovdivu u Bugarskoj kazala je za Tanjug da su iz Mađarske u Srbiju ušli preko prelaza Tompa/Kelebija gde su se zadržali pet minuta.

"Ovde čekamo sat vremena i kolona je dosta duga. Kolko će da traje, ne znam", kaže za Tanjug državljanka Bugarske.

Državljanin Velike Britanije kazao je za Tanjug da čeka oko tri sada na granici, a na ulasku iz Hrvatske u Srbiju čekao je oko tri i po sata.

"Ovde sam bio i prošlog meseca i čekao četiri i po sata. Mnogo je nemačkih tablica. Kada se oni vrate, raščistiće se saobraćaj. Putujem u Bugarsku, Varnu", kazao je Britanac za Tanjug.

Državljanin Bugarske, koji putuje iz Italije za Bugarsku, na granici između Hrvatske i Srbije čekao je četiri sata.

"Svuda su velike gužve, ovde čekam već pola sata, mislio sam da neće biti gužve ali ipak se čeka i ovde", kazao je za Tanjug ovaj državljanin Bugarske.

Sve službe na Graničnom prelazu Gradina, pre svih Pogranična policija i Carina rade maksimalnim kapacitetom već duže vreme kako bi se prelazak granice odvijao što je moguće brže, uz poštovanje svih zakonskih normi i propisa iz ove oblasti.

 FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC
FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu