"Pobili su ih oko 100, da zaplaše ostale"

Moskva -- Rusko ministarstvo odbrane saopštilo da su pripadnici ukrajinskih nacionalističkih brigade ubili oko 100 ukrajinskih boraca koji su napustili položaje.

Izvor: B92
Podeli
EPA/EFE/ Andrzej Lange
EPA/EFE/ Andrzej Lange

Ubistvo su, kako se navodi, izvršili pripadnici “Kraken” brigade. Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov, inače general-major, rekao je da su ubijeni ukrajinski vojnici napustili svoje položaje nakon napada ruske vojske 14. Avgusta na ukrajnsku 58. motorizovanu brigade u region Harkov.

Da bi suzbili paniku i zastrašili osoblje Oružanih snaga Ukrajine, borci neonacističkog puka "Kraken" su "demonstrativno pogubili 100 vojnika 58. motorizovane pešadijske brigade koji su napustili svoje položaje" kod Udija, rekao je ruski vojni zvaničnik.

Puk "Kraken" sebe opisuje kao specijalnu izviđačko-diverzantsku jedinicu u sastavu Ministarstva odbrane Ukrajine, koja deluje odvojeno od Oružanih snaga. Moskva smatra da je to izdanak ozloglašenog neonacističkog puka "Azov" koji je u maju pretrpeo porazan poraz u gradu Mariupolju, navodi Raša tudej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu