Petrušev: "Amerikanci i njihovi vazali lažu"

Tokio vodi rusofobičnu politiku kao vazal Vašingtona, ali reba zapamtiti je da su SAD bacile atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki, rekao je Nikolaj Patrušev.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Amerikanci i njihovi vazali lažu pokušavajući da promene istoriju, u pokušaju da opravdaju svoje spoljnopolitičke avanture. Primer za to je Japan koji je željan da preuzme vodeću poziciju u globalnom rusofobičnom pokretu", rekao je Patrušev.

S tim u vezi, sekretar Saveta bezbednosti Rusije pomenuo je događaje od 6. i 9. avgusta 1945. posvećene atomskom bombardovanju Hirošime i Nagasakija.

"Čak ni generalni sekretar UN Gutereš nije pomenuo da su SAD jedina zemlja koja je koristila nuklearno oružje. Bombe su padale na japanske gradove iz vedra neba. Međutim, svi znamo ko ih je bacio i mi to nećemo nikad zaboraviti", naglasio je Patrušev.

Ove godine vlasti u japanskim gradovima Hirošima i Nagasaki odlučile su da zbog situacije u Ukrajini ne pozovu predstavnike Rusije i Belorusije na godišnju ceremoniju komemoracije žrtava atomskog bombardovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu