Finska premijerka nakon drugog snimka: "Uradila sam test" VIDEO

Finska premijerka Sana Marin izjavila je u četvrtak da je uznemirena što su video snimci njenog plesa i pevanja na privatnim zabavama objavljeni na internetu.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Marin (36) je ovo rekla nakon što je dvominutni snimak njenog pevanja i plesa sa poznatim lokalnim uticajnim umetnicima postao viralan na društvenim mrežama i finskim medijima u sredu.

Snimci su prvobitno objavljeni na privatnom Instagram nalogu. Marin, koja je postala najmlađi šef vlade na svetu u decembru 2019, rekla je da zna da je snimaju, ali da ne misli da će video snimci postati javno dostupni.

"Ti video snimci su privatni i snimljeni u privatnom prostoru. Žao mi je što su dospeli u javnost", rekla je Marin novinarima. Ona je dodala da ne zna ko ih je prosledio.

Mnogi Finci su izrazili podršku mladoj premijerki zbog načina na koji spaja svoj privatni život sa karijerom visokog profila. Ali Helsingin Sanomat piše da je ova epizoda pokrenula pitanja o njenoj presudi.

"Marin je možda postupila u dobroj nameri, ali ne bi trebalo da bude ovako lakoverna", pisalo je u uvodniku lista.

"Premijer može, u osetljivoj situaciji, da stavi oružje informacionog rata u ruke onima koji bi želeli da naude Finskoj", piše list.

Marin je rekla da je video kompilacija snimaka iz dve različite prilike pre nekoliko nedelja. Ona je rekla da su ljudi na zabavama konzumirali alkohol, ali da se niko, koliko je znala, nije drogirao.

"Samo smo se zabavljali, takođe na buran način. Plesala sam i pevala", rekla je Marin, demantujući tvrdnje da su video snimci bili reklamni trik za manje od godinu dana do sledećih opštih izbora.

Marin je u januaru rekla Rojtersu da su ona i njene kolege mladi ministri bili meta čestih govora mržnje zbog svog pola i izgleda dok su bili na funkciji.

U međuvremenu je na društvenim mrežama procurio još jedan snimak na kojem mlada premijerka intimno pleše sa muškarcem. Marin je plesala u noćnom klubu u 2.30 sa Olavijem Usuvirtom, rok pevačem poznatim u Finskoj. Međutim, očevici kažu da to nije sve.

"Plesala je intimno sa najmanje tri momka. Posle smo je videli kako sedi sa dva različita muškarca. Bila im je u krilu i nežno ih grlila. Naravno, to nas je navelo da se zapitamo da li je naša premijerka još uvek u braku. Prsten je bio na njenoj ruci, ali je ponašanje dalo sliku slobodne žene", rekao je očevidac finskom listu Iltalehti. On je dodao da je Marin u klubu ostala do 4.30.

Inače, Sana Marin je danas na konferenciji za novinare rekla da je testirana na drogu, a da će rezultati biti objavljeni sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu