"Ukrajina više ne postoji, sada je kriptokolonija"

Ukrajina je prestala da postoji kao američki projekat u koji je ulagan novac, a Hersonska oblast postaje punopravni subjekt Ruske Federacije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo

To je izjavio zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

"Hersonska oblast će ubrzo postati subjekt Ruske Federacije... Ukrajina je već prestala da postoji kao američki projekat u koji je ulagana kosmička količina novca... Ukrajina se pretvorila u kriptokoloniju koju su iskorišćavali... Ukrajina i svi koji su je stvarali, mislim da će se raspasti u najskorije vreme, jer se danas svet podiže sa kolena ropstva", saopštio je Stremousov na svom Telegramu.

U objavljenoj video-poruci, Stremousov je primetio da je Hersonska oblast vraćena u normalu. Osim toga, region će se razvijati na primeru Krima, koji je procvetao za osam godina nakon povratka u sastav Rusije. U međuvremenu, američka demokratija u svetu ni u čemu se nije pokazala, osim u "nevolji, uništenim sudbinama, razrušenim državama", ocenio je Stremousov.

Referendumi o prisajedinjenju Rusiji održani su od 23. do 27. septembra u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Prema rezultatima obrade 100 odsto glasačkih listića u DNR, 99,23 odsto izašlih glasalo je za prisajedinjenje Ruskoj Federaciji, u LNR – 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti – 87,05 odsto, u Zaporoškoj oblasti – 93,11 odsto.

Predstavnici niza zapadnih zemalja, uključujući i Evropsku uniju, saopštili su da ne priznaju rezultate referenduma.

Istovremeno, međunarodni posmatrači, uključujući i one iz zemalja EU, pratili su referendume i potvrdili slobodnu volju građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu