Amerika = Hitler

Sjedinjene Američke Države danas su potčinile ceo kolektivni Zapad kako bi pretvorili Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To je danas rekao ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"SAD su danas sebi potčinile gotovo ceo kolektivni Zapad, mobilišući ga da pretvori Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije. Baš kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao većinu evropskih zemlja za napad na SSSR. Kao ni tada, ni sadašnjim planovima nije suđeno da se ostvare. Predsednik je to vrlo jasno rekao u Kremlju", rekao je Lavrov tokom obraćanja u Državnoj dumi.

Kako je istakao, ulazak DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije je logičan nastavak ujedinjenja ruskih zemalja, što je započeto 2014. godine vraćanjem Krima i Sevastopolja u Rusiju.

"Mi ne reagujemo na izmišljene pretnje u dalekim zemljama. Mi štitimo svoje granice, svoju otadžbinu, ceo naš narod od stvarnog genocida, koji su organizovali potomci i sledbenici nacističkih poslušnika koji su otišli da služe prekookeanskim gospodarima", poručio je šef ruske diplomatije.

Državna duma je ratifikovala sporazume o ulasku Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu