Šok; Putinov medij objavio tekst: "Živimo kao životinje. Nemamo ništa"

Ruska Pravda, poznata kao medij koji veliča Vladimira Putina, objavila je tekst o haosu do kog je došlo nakon što mobilizacije rezervista.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE GEORGE IVANCHENKO/Ilustracija
EPA-EFE GEORGE IVANCHENKO/Ilustracija

Reč je o mediju koji inače služi kao ruski propagandni alat, ali je ovog puta preneo informacije koje ne idu u korist Putinu i ruskoj vojsci. Tekst je baziran na problemima s mobilizacijom nekoliko stotina rezervista koji su poslati na obuku u Belgorod i Taman.

Kako navodi Pravda, vojnici 1. tenkovskog bataljona i 1. tamanske divizije nisu potpisali nikakve ugovore s ruskom državom. Dobili su oružje, ali ne i vojne isprave.

Takođe, Pravda piše i da mobilizacija ni na jedan način nije formalizovana, nisu otvoreni ni bankovni računi za plate. Borci su poslati u šume gde već šest dana žive u rovovima koje su sami iskopali.

U prilog tim tvrdnjama objavljena je ispovest vojnika koji opisuju haos na ratištu.

"Nisu nam dali šatore, živimo u rovovima koje smo sami iskopali. U ovom trenutku nas je 400 ovde u Tamanu i ne planiramo nigde da idemo dok ne dobijemo pomoć od države", rekao je jedan od mobilizovanih vojnika u Tamanu, a drugi je potvrdio da ništa bolje nije ni u Belgorodu.

"Ima nas 500-tinjak naoružanih, ali niko od nas nije pripojen nekoj jedinici, živimo već sedam dana kao životinje bez logističke podrške. Nemamo apsolutno ništa, nikome ne trebamo i ne zovu nas. Nismo prošli nikakav trening, sami sebi kupujemo hranu, da ne spominjem municiju", rekao je taj drugi rezervista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu