Drama na nebu; avion prinudno sleteo, a onda otkrivena prevara

Avion sa 228 putnika na putu od Kazablanke do Istanbula prinudno je sleteo na aerodrom u Barseloni jer je jedna putnica tvrdila da će se poroditi.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/dade72n
Ilustracija: Depositphotos/dade72n

Ovo je iskoristilo 28 ljudi da pokušaju da pobegnu i ilegalno uđu u Španiju, rekao je portparol španske vlade.

U 4:30 ujutru, avion Pegasus je zatražio dozvolu da sleti kako bi ženi pružio medicinsku pomoć. Kontrolni toranj je aktivirao protokol za ovakve slučajeve, pa su na pistu aerodroma El Prat došla tri policijska vozila i medicinska ekipa.

"Posle sletanja, kada su se vrata aviona otvorila da iznesu trudnicu, grupa od 28 putnika je izašla i pokušala da pobegne", rekao je portparol predstavništva španske vlade u Barseloni, u telefonskom razgovoru sa Hina.

Policija je odmah uhapsila njih 13, a za ostalima pokrenula potragu. Petorica uhapšenih vraćena su u avion na putu za Tursku jer su to tražili, a osoblje aviona je prihvatilo. Za preostalih osam pokrenut je postupak povratka u Maroko, odakle su krenuli na put.

Žena, čiji identitet nije otkriven, prebačena je u bolnicu. Nakon pregleda, utvrđeno je da joj, kako je tvrdila, nije puknuo vodenjak, pa je otpuštena iz bolnice i odmah uhapšena.

"Ona je uhapšena zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno da se pretvarala da se porodila", rekao je portparol i dodao da ne zna nacionalnost žene i ostalih uhapšenih.

Policija je odbila da da informacije. Avion je potom nastavio let za Istanbul.

"Ne sećam se da je ikada bilo ovakvih slučajeva u Barseloni", rekao je portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu