Ratni brodovi spremni: Šalju ih...

Nemačka će poslati dva ratna broda u Indo-Pacifik naredne godine, najavio je danas ministar odbrane te zemlje Boris Pistorijus.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/STR
EPA/STR

Govoreći na konferenciji Šangri-La u Singapuru, Pistorijus je naveo da zemlje moraju da se bore za međunarodni poredak zasnovan na pravilima i za zaštitu glavnih pomorskih prolaza.

"Iz tog razloga, Nemačka savezna vlada poslala je fregatu u Indo-Pacifik 2021. godine, a 2024. godine će rasporediti fregatu i brod za snabdevanje u taj region", rekao je nemački ministar, prenosi Rojters. On je naglasio da raspoređivanje ratnih brodova nije usmereno ni protiv jedne države.

"Naprotiv: posvećeni su zaštiti međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima koja smo svi potpisali i od kojih bi svi trebalo da imaju koristi - bilo da se radi o Mediteranu, Bengalskom zalivu ili Južnom kineskom moru", rekao je Pistorijus.

Nemački ratni brod uplovio je u Južno kinesko more 2021. godine prvi put posle skoro 20 godina, što je potez kojim se Nemačka pridružila drugim zapadnim državama koje su proširile svoje vojno prisustvo u tom regionu, usled sve veće uzbune zbog kineskih teritorijalnih pretenzija, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu