Tužilaštvo traži doživotnu kaznu zatvora za Džonića: "Bezobzirno" FOTO

U Višem sudu u Nišu tužilaštvo je predložilo sudu da se Goran Džonić osudi na doživotnu kaznu zatvora za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ DIMITREIJE NIKOLIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ DIMITREIJE NIKOLIĆ/ nr

Tokom izlaganja završnih reči, postupajući tužilac je sudu predložio da Džonića osudi na doživotnu kaznu zatvora, navodeći da je dokazima utvrđeno da je ubistva počinio na način koji je opisan u optužnici, prenela je Tanjugu punomoćnica oštećenih Tamara Antić.

Antić se složila sa tužilaštvom, jer smatra da je nesporno utvrđeno da je optuženi izvršio ono što mu se stavlja na teret, na način i u vreme kako je opisano u optužnici.

"Tražili smo da sud ceni bezobzirno ponašanje optuženog tokom postupka kao i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnog dela, a prizdružili smo se predlogu tužilaštva da je jedino adekvatno da bude izrečena maksimalna kazna odnosno kazna doživotnogh zatvora" rekla je punomoćnica oštećenih. Zoran Vitković, punomoćnik porodice Đokić, rekao da mu je žao što je ukinuta smrtna kazna.

Sa druge strane Džonićev advokat Biljana Pešić je tražila ukidanje pritvora i oslobađajuću kaznu za svog branjenika, tvrdeći da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

"On je ponovo negirao izvršenje krivičnog dela tvrdeći da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret" rekla je Pešić. Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude. Džoniću za krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora.

"Mi očekujemo da će u ovom postpku biti izrečena maksimalna kazna zaprećena za ovo krivično delo" rekla je na prethodnom suđenju punomoćnik oštećenih Tamara Antić.

FOTO TANJUG/ DIMITREIJE NIKOLIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ DIMITREIJE NIKOLIĆ/ nr

Džonić od početka suđenja negira krivicu, dok mu sa druge strane za krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora.

On je, pored teškog ubistva, optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Goran Džonić se optužnicom tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu