Da li je ovo naznaka da je ipak mrtav? Kremlj je poslao naređenje: Počnite da ga blatite

Partizani koji deluju u sevastopoljskom podrуčju tvrde da je krimska administracija dobila naređenja od Kremlja da počne da ruši reputaciju Viktora Sokolova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Admiral Sokolov je, podsetimo, glavnokomandujući ruskе Crnomorskе flotе za kog ukrajinske specijalne jedinice tvrde da je ubijen 22. septembra, prilikom granatiranja štaba te flote u Sevastopolju.

S druge strane, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je juče snimak sa onlajn-brifinga na kom učestvuje i Sokolov.

Već danas se pojavio i njegov intervju za TV Zvezda, u kom govori da Crnomorska flota uspešno realizuje sve postavljene zadatke.

Rozvožajev, gubernator Sevastopolja kog je postavila Rusija, doneo je naređenje iz Moskve o potrebi širenja glasina da se komandant Crnomorske flote Sokolov urotio sa Odbrambenim snagama Ukrajine. Naime, prema verziji koja je poslata iz Moskve, kako se dalje navodi, javnost treba da se ubedi da je Sokolov organizovao napad na Crnomorsku flotu kako bi prikrio činjenicu da su on i njegov zamenik odgovorni za krađu prehrambenih proizvoda jer su planirane revizorske inspekcije i on je bio zabrinut da će biti uhvaćen.

Iz ATEŠ-a takođe kažu da je administraciji Sevastopolja naloženo da ne daje prave podatke o žrtvama među vojskom.

Takođe su naveli i da ovakva dejstva Kremlja ukazuju na to da je komandant Sokolov uklonjen ili teško ranjen.

Upitan kako je mrtav ili ranjen, kada je Moskva pokazala snimak sa sastanka u Ministarsтvu odbrane na kom je i Sokolov, izvor Kijev posta navodi da je sada teško reći šta je tačno sa njim, jer im dolaze razne poruke. “Neki od naših izvora navode da je on mrtav, drugi da je živ. Međutim, svi se slažu da ga sada nema nigde. Osim sumnjivog pojavljivanja na sastanku sa Šojguom juče”, naveo je taj izvor.

Kijev post ipak dodaje da ove tvrdnje nije bilo moguće proveriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu