Potvrđena optužnica protiv Vračaraca, uskoro početak suđenja

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe poznate kao "Vračarci".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/duchic
Foto: Shutterstock/duchic

Oni se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Očekuje se da Sud uskoro da zakaže početak suđenja.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepeno rešenje o potvrđivanju optužnice, navodi se na sajtu tog suda.

Kao organizator ove grupe optuženi su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba.

Grupa se tereti za ubistva 20.marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šaraca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7.oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Vušović se optužnicom tereti za šest krivičnih dela teško ubistvo iz člana, od čega tri u podstrekivanju i tri u pokušaju podstrekivanja, dok se Piperskom na teret stavlja šest krivičnih dela teško ubistvo, od čega tri u podstrevanju i tri u pokušaju i podstrekivanju, dva krivična dela pranje novca i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nedeljku Todoroviću je na teret stavljeno dva krivična dela teško ubistvo, od čega jedno u pokušaju i pomaganju, dok se Dariu Đorđeviću, Milošu Miljanoviću, Vuku Ursulovu, Lazaru Iliću, Marku Drakuli i Milošu Pavlović na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Luka Cerović tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekivanju, Aleksandar Milošević za tri krivična dela teško ubistvo, od čega jedno pomaganjem, drugo u pokušaju i treće u pokušaju i pomaganjem.

Aleksandru Naumovskom na teret je stavljeno krivično delo teško ubistvo pomaganjem i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Vladanu Miketiću krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekivanju.

Vladimiru Kovačeviću na teret je stavljeno krivično delo teško ubistvo,Darku Maletiću krivično delo krivično delo teško ubistvo, Raši Banu krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Đorđu Kneževiću na teret je stavljeno dva krivična dela teško ubistvo, od čega jedno u pokušaju i pomaganju, Ivu Bukljaši tri krivična dela teško ubistvo, od čega dva u pokušaju i pomaganju.

Jovanu Bošnjaku na teret je stavljeno krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, Jovici Sovilju krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, a Nikoli Kačareviću krivično delo teško ubistvo i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Milošu Raičeviću na teret je optužnicom stavljeno krivično delo teško ubistvo u pomaganju, Nikoli Božiloviću krivično delo teško ubistvo pomaganjem, Nikoli Milekoviću krivično delo teško ubistvo pomaganjem.

Nikola Filipović tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, Petar Jevtić za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, Radivoje Jovanović krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekivanju.

Rajku Topiću je na teret stavljeno dva krivična dela teško ubistvo, od čega jedno pomaganjem, a jedno u pokušaju i pomaganju, Stevanu Mandariću krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekivanju, Filipu Grujiću krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Ivanu Biletiću na teret je stavljeno krivično delo teško ubistvo pomaganjem, Vojinu Stuparu krivično delo teško ubistvo pomaganjem, Milošu Andrijeviću krivično delo teško ubistvo, Aleksandru Ostojiću krivično delo teško ubistvo u pomaganju, Nikoli Vukojeviću krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Marku Taciću na teret su stavljena dva krivična dela teško ubistvo, od čega jedno u pokušaju i pomaganju, Lazaru Iliću krivično delo teško ubistvo, Strahinji Saviću krivično delo teško ubistvo pomaganjem.

Dariu Đorđeviću stavljena su na teret četiri krivična dela teško ubistvo, od čega jedno pomaganjem, dva u podstrekivanju i jedno u pokušaju i pomaganju i Drašku Nikoliću krivično delo pranje novca i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Apelacioni sud smatra da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivična dela koja su im stavljena na teret u ovom krivičnom postupku, kao i da celokupno optuženje predstavlja logičnu usklađenost.

Dodaje se da će svi prikupljeni dokazi biti predmet kontradiktornog postupka koji će se sprovesti pred prvostepenim sudom i o čemu će prvostepeni sud dati svoju ocenu nakon sprovedenog dokaznog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu