"Četiri ruže": Prvi film o noćnom provodu u Beogradu

Film "Četiri ruže" je dugometražni igrani film u produkciji Kinooko Filma, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS), koji je pretpremijerno prikazan 13. avgusta na 43. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: B92, Blic.rs
Podeli
Foto: YouTube / Printscreen
Foto: YouTube / Printscreen

Film je režirao Vasilije Nikitović. Scenario su napisali Balša Labović i Vasilije Nikitović, koji je i producent ovog filma. Direktor fotografije je Dimitrije Joković – Džima, a montažer je Stevan Marić. Muziku je komponovala Marija Jelić.

Scenografija je delo Ivana Denića. Za kostime i šminku bila je zadužena Milica Šujica, dok je za dizajn zvuka bio zadužen Aleksandar Protić.

U filmu igraju: Miloš Samolov, Boris Milivojević, Dragan (Gagi) Jovanović, Srđan Todorović, Gordan Kičić, Sonja Kolačarić, Nada Macanković, Milutin Milošević, Dragana Dabović, Tika Stanić, Jana Milić, Tara Toševski, Miljana Popović, Jelena Jokić, Marta Milosavljević…

Film "Četiri ruže" јe krimi-drama sa elementima komediјe. Prikazuje urbani mozaik gradskih likova, koje u ispovesti jedne beogradske noći, povezuje neutoljiva želja za lakom lovom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom. Iza kulisa carstva poroka u noćnom klubu Četiri ruže, u centru mozaika, gde se vodi bespoštedna borba, često i sa one strane zakona, naći će se jedan običan čovek. U bezuspešnom pokušaju da od svega pobegne, shvata da će uspeti samo ako u pomoć pozove sve ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i veru.

strana 1 od 20 idi na stranu