Džejms Din će biti "vraćen iz mrtvih"

Džejm Din preminuo je u saobraćajnoj nesreći 1955. sa samo 24 godine. Ali to ne sprečava filmsku industriju Medžik Siti Films da ga “angažuju”.

Izvor: Stratsiden
Podeli
Foto: gettyimages/  Hulton Archive
Foto: gettyimages/ Hulton Archive

Kompanija je dobila dozvolu za korišćenje starih fotografija I filmova Džejms Dina. Nedavno formirana firma "Worldwide XR" planira da digitalna ljudska bića ubaci u tradicionalne filmove uvećane virtualne stvarnosti.

Ova firma već poseduje prava na više od 400 javnih ličnosti - glumaca, glumica, sportista itd. Među poznatima koji mogu biti na njenom radaru su Bert Rejnolds, Maja Anđelou, Beti Pejdž, pa čak i Lu Gerig.

- Influenseri će doći i otići, ali legende nikad ne umiru - rekao je direktor firme, Travis Klojd.

Međutim, mnogi poštovaoci sveta filma s ovim planom nisu saglasni i kažu da "legende zapravo umiru, i da je zato važno sačuvati njihovo nasleđe". Oni napominju i da je posmatranje "digitalnog uljeza koji bi trebalo da nas ubedi da je živi Bert Rejnolds, ne samo zastrašujuće, već predstavlja i nepoštovanje prema dotičnoj osobi".

Klojd ističe da mu je jasno da će ova praksa naljutiti pojedine ljude, ali takođe smatra da je ovakav poduhvat bio neizbežan. Iz firme navode i da će svaku ličnost predstaviti "s poštovanjem".

strana 1 od 22 idi na stranu