Jezdić: "Nikada nisam imao ovakvu ulogu"

Nakon uspešnih filmova "Kad porastem biću Kengur", "Sedam i po", "Čekaj me ja sigurno neću doći", "Smrt čoveka na Balkanu", "Smrdljiva bajka" reditelj i scenarista Miroslav Momčilović tvorac je još jednog primamljivog ostvarenja

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Reč je o filmu "Vikend sa ćaletom", u kojem se radi o osetljivoj temi o odnosu biološkog oca i sina, sredovečnom beogradskom kriminalacu, pripadnik stare škole zarobljenog u vremenu kada je bio u punoj snazi i koji žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom:

"Uvek su me fascinirali ti beogradski mangupi, koji uz vino i gitare pričaju o svojoj deci sve najbolje, a onda shvatim da recimo sina neki nije video dve godine", rekao je reditelj na konferenciji za medije.

Glavni lik Kašika, koga tumači Nenad Jezdić brz je na obaraču, brzo misli i kao takav vrlo je opasan. Uživa respekt i među kriminalcima i među policajcima. Nadimak stekao zahvaljujući izreci da "zdravlje i snaga ulaze na kašiku".

"Bilo mi je jasno od prvog susreta sa scenarijem, da nikada nisam imao ovakvu ulogu u karijeri, da nisam bio deo luđeg i raskošnijeg filma," istakao je Jezdić.

U ulozi Kašikine žene našla se glumica Jelena Đukić čija je fizička transformacija zarad vernog prikazivanja lika Melani ostavila jak utisak na prisutne:

"Ona zna njegovu prošlost i pristaje na jedan takav odnos i iskreno zbunjena je malo, čitavom tom njegovom prošlošću i mnogo je, baš mnogo je nesigurna. Iz te njene nesigurnosti proizilaze njeni postupci".

U filmu pored Nenada Jezdića, Baneta Vidakovića i mladog Vase Vraneša koji se našao u ulozi sina Ogija, našla su se istaknuta imena domaćeg glumišta među kojima su Miodrag Miki Krstović, Anja Alač, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Zoran Vukajlović i Miljan Davidović.

strana 1 od 23 idi na stranu